Początki w świecie dobrego piwa. Od czego zacząć?
Collapse
X
-
Comment
-
Naprawdę dajcie chłopakowi spokój z tym szkłem i dziwactwami piwnymi. Niech spróbuje najpierw czeskich 11 lub 12. Podejrzewam, że i te na początku będą dla niego za gorzkie.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
Jednym z najlepszych piw jakie piłem w życiu był Pliniusz Starszy z Russian River. Było to pod Diablakiem (1725 m.n.p.m.) , na kamieniu, za chroniącym od wiatru murkiem kamiennym. Butelkę rozlaliśmy do takich małych ikeowych szklaneczek. Piwo eksplodowało feerią aromatów i smaków. Aż strach pomyśleć jaki orgazm sensoryczny osiągnąłbym za pomocą teku i zacisza domowegoComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2015-02-24, 10:45.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jednym z najlepszych piw jakie piłem w życiu był Pliniusz Starszy z Russian River. Było to pod Diablakiem (1725 m.n.p.m.) , na kamieniu, za chroniącym od wiatru murkiem kamiennym. Butelkę rozlaliśmy do takich małych ikeowych szklaneczek. Piwo eksplodowało feerią aromatów i smaków. Aż strach pomyśleć jaki orgazm sensoryczny osiągnąłbym za pomocą teku i zacisza domowegoJeśli jeszcze kiedyś uda mi się zdobyć butelkę, to zrobię porównanie naczyń
Teku, sensoriki, ogólnie kieliszki, sprawdzają się przy wyniuchiwaniu detali na granicy podświadomości. Jeśli coś pachnie tak intensywnie jak w miarę świeży Pliny, to będzie pachnial zabójczo z każdego nośnika.Comment
-
Jednym z najlepszych piw jakie piłem w życiu był Pliniusz Starszy z Russian River. Było to pod Diablakiem (1725 m.n.p.m.) , na kamieniu, za chroniącym od wiatru murkiem kamiennym. Butelkę rozlaliśmy do takich małych ikeowych szklaneczek. Piwo eksplodowało feerią aromatów i smaków. Aż strach pomyśleć jaki orgazm sensoryczny osiągnąłbym za pomocą teku i zacisza domowegoComment
-
Od siebie chciałbym polecić Ci jeszcze vlog Tomasza Kopyrazblogublogkoopyra.com na temat piwa (nazwa vloga ,,Tomasz Kopyra"), można się też co nieco dowiedzieć w łatwiej przyswajalny sposób, bo ze słuchu i wzroku, także hoppynews.pl, również na YT, ale to bardziej wywiady ze środowiskiem robione przez środowisko dla środowiska, całkiem profesjonalnie wykonane btw.
U mnie piwo zaczęło się od próbowania wszystkiego po kolei i dowiadywania się jak najwięciej o każdym z pitych piw. Tylko z początku polecałbym pić tańsze piwa, potem sobie poprzeczkę podnosić coraz bardziej (żeby nie przeputać nie wiadomo ile kasy na piwa, których na razie się w pełni i tak nie doceni). Pierwsze piwo za powyżej 10zł wypiłem jako nr 100, za 26zł. Do tego coraz więcej oglądałem filmiki o piwie, czytałem, szukałem różnych informacji jak gdzieś się myliłem. Do teraz robię wpadki, są z resztą dowody moich całkiem niedawnych wpadek z gatunku ,,wiedza o piwie". Spodziewaj się od razu opieprzu od któregoś z forumowiczów w razie zamieszczenie błędnego komenta...
Do teraz pamiętam mój pierwszy zestaw piw ,,innych niż Perełki": Singha, Estrella Damm, Pszeniczniak z Ambera i Frankfurter Pils - narodziny nieletniego birofila.Później poszło z górki i liczby wypitych piw lecą już w setki.
Osobiście polecam moją drogę, ale rób jak chcesz. Ja bym się nie rzucał na wysoką półkę od razu.
Ps. Shitstorm o szkle do piwa made my day. Albo evening.Ostatnia zmiana dokonana przez Rumcais; 2015-02-26, 23:52.Comment