Oho, zaczyna się semiotyczny nazizm. Jak tu nie kochać foruma browar.biz
Początki w świecie dobrego piwa. Od czego zacząć?
Collapse
X
-
Właśnie też mnie dziwi ta rozbudowana dyskusja na temat szkła, już pod kolejnym podobnym tematem. Dobre piwo będzie że wszystkiego dobre. Na początek nie są ci potrzebne szkła które będą uwypuklac sugestie malin przy 14 stopniach celciusza. Masz zwykłą szklankę? Lej do niej. Masz kieliszki do wina? Spokojnie wystarczą. Z czasem skompletujesz szkła które będą ci najbardziej odpowiadać a i tak pewnie najchętniej będziesz przelewal do shakera/nonika. Ważne aby przelewać piwo, nie pić z butelki/puszki. Żeby nie odcinać nosa. Chyba wszystko.Last edited by tristan_tzara; 2015-02-20, 14:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedziDlatego ja na początek polecam do picia wykorzystać to co ma się w domu na stanie. Kufel, pokal, szklankę - dobre piwo dobrze smakuje ze wszystkiego.
Comment
-
-
Będzie off-top, sorka .
Z pierwszego (mojego) zlotu wracałem pociągiem PKP (wtedy chyba nie było podziału ), cały przedział był zajęty przez zmęczonych zlotersów.
Z pewnym przerażeniem przysłuchiwałem się długiej dyskusji nt. kształtu butelek do piwa, a w szczególności kształtu "końca szyjki".
Przed wyskoczeniem w biegu uratowała mnie zmiana tematu na "huty szkła butelkowego"...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziDobre jedzenie też, czy więc to znaczy że w domu jadasz na gazecie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duvel88 Wyświetlenie odpowiedziMoże rozwiń wypowiedź, czym różni się mlaskanie od tzw. mlaskania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedziNie, jem na talerzu. Z reguły na tym samym, moim ulubionym. Nie używam innego do ryb, innego do schabowego a jeszcze innego do pierogów. Twoje porównanie do gazety jest trochę słabe.
Ale do zupy pomidorowej już używasz innego niż do schabu?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziDlaczego? Przecież dobre danie na wszystkim podane dobrze smakuje?
Ale do zupy pomidorowej już używasz innego niż do schabu?
Comment
-
-
Ostatnie posty serio nie mają większego sensu.
Nie wiem czy jest temat na to pytanie, a więc zapytam tutaj, bo widziałem kilka osób z Łodzi. Byłem w sklepie z piwami na Pomorskiej w Łodzi i chciałem kupić jakąś Pintę (Jak w dym lub dobry wieczór), ale niestety nie było. Wiecie czy w okolicy dostanę te piwa?Last edited by gtq; 2015-02-20, 18:24.
Comment
-
-
Kolego Pomorska to jedna z najdłuższych ulic w Łodzi. Sprecyzuj okolicę.
W razie co to tutaj masz także pomoc:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedzipioterb4, Ty poważnie aż tak bardzo się nudzisz, czy po prostu lubisz do wszystkiego się przypie....ić? Idź może na spacer, albo napij się piwa (tylko zwróć uwagę na to żeby w odpowiednim szkle było podane).
Kolego podajesz jakieś argumenty za przeproszeniem z du**. Kolega napisał, że dobre piwo będzie z każdego rodzaju szkła do piwa smakować, a Ty wyskakujesz z gazetą czy pomidorową na płaskim talerzu. Jakby ktoś napisał, że piwo będzie dobre z kieliszka do wódki.
Comment
-
Comment