Skoro to ma być polska reprezentacja to nie może zabraknąć porteru i grodziskiego, ale te już masz. Proponowałbym też któreś piwo z serii PLON Kormorana oraz Kłos Wielozbożowy z tego samego browaru jako taką ciekawostkę. Poza tym jakieś mocno chmielone piwo polskim chmielem np. Hop Sasa z AleBrowaru, może też być Zefir z Olimpu.
Jasnych lagerów nie ma co brać, takim piwem nie zrobi się wrażenia, tym bardziej na Niemcu, który ma pełno dobrych pilsów dookoła. Co do miodowego to w chyba tylko taka polska specjalność, nie wiem czy gdzieś na świecie warzy się takie słodkie ulepy z dodatkiem miodu. Jak dla mnie szkoda miejsca ale jeśli już to proponuję Na Miodzie Gryczanym z Jabłonowa (Manufaktura).
EDIT
No to się chwilę spóźniłem
Ta reprezentacja jest dużo lepsza od poprzedniej. Zamieniłbym tylko ten drugi porter na coś mocno chmielonego ale i tak jest OK.
Jasnych lagerów nie ma co brać, takim piwem nie zrobi się wrażenia, tym bardziej na Niemcu, który ma pełno dobrych pilsów dookoła. Co do miodowego to w chyba tylko taka polska specjalność, nie wiem czy gdzieś na świecie warzy się takie słodkie ulepy z dodatkiem miodu. Jak dla mnie szkoda miejsca ale jeśli już to proponuję Na Miodzie Gryczanym z Jabłonowa (Manufaktura).
EDIT
No to się chwilę spóźniłem
![Oczko](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/wink.gif)
Comment