I wygląda na to że w Działdowie są faktycznie dwa browary. Green Head mieści się na Skłodowskiej i warzy u siebie. Potwierdza to artykuł na blogu Browarnika Tomka
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pegie23 Wyświetlenie odpowiedziA nie jest tak że na Orłowskiego w Działdowie mieści się browar Drugie Dno a Sasinia to kontrakt u nich warzący?
Comment
-
-
Z tego co pamiętam, ale może coś pokręciłem, więc jak ktoś wie dokładnie to niech to wyprostuje... browar Kadyk założyło dwoje ludzi, którzy się popsztykali i problem wynikł, bo jeden bodajże był właścicielem obiektu w którym stał sprzęt, a browar był jakby wspólny. Bardziej jestem skłonny stwierdzić, że przeniesiono browar z Orłowskiego niż, że w tak krótkim czasie postawiono nowy. Ze zdjęć blogera Browarnika Tomka wyglądają tak samo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziTo też bardzo możliwe, ale zmyła polega na tym, że Sasinia na przykład podaje swój adres na Orłowskiego.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWg. mnie właśnie tak jest. A Orłowskiego to kontrakt.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, ale mamy za to kolejny browar. Stodoła z Libuszy zadebiutował w lokalu U Becza. Nr 235
ps
pierwsze to pszenica?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment