W Chełmnie też już warzą. Piwowarem jest Adam Lerke.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Natomiast co do planowanego browaru w Brzozowej Gaci koło Kurowa najprawdopodobniej nic z tego nie będzie. Na tej działce są prowadzone prace budowlane, ale przy budynku o zupełnie innym przeznaczeniu. Miejscowi, podobnie jak robotnicy, nigdy nie słyszeli o browarze, właściciel knajpy niedaleko, owszem, kiedyś słyszał, ale jak stwierdził, sprawa ucichła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziWedług moich wyliczeń mamy obecnie 256 działających browarów.
Wilanów działa?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No to już wiem, że Wilanów warzy, ale jest browarem powiedzmy rezerwowym dla sieci.
Piwa uwarzonego tam nie wypijemy na miejscu. Czyli trzeba dodać Bierhalle... bez wyszynku.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzyli trzeba dodać Bierhalle... bez wyszynku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziGdzie dodać?
Comment
-
-
Wyszlo ci 255, bo nie dodałeś browaru Chmury z Giżycka. Wprawdzie oni sami nie zadeklarowali gotowości, ale byla mowa na forum o tym, że sprzedawali uwarzone przez siebie piwo na którejś z olsztyńskich imprez.
A z Wilanowem będzie 257.
Comment
-
-
Aaaa... no tak!
Comment
-
-
Piwna Mapa Polski została zaktualizowana do stanu 257.
Comment
-
Comment