Do listy można dodać nr 258: Karpacz. Ich piwa sprzedawane są już w lokalu poza bowarem. Sam browar otwierają w październiku.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziJakieś bliższe dane?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMam trochę mniej sentymentalne podejście. Nie spełniał oczekiwań klientów mimo wątpliwych nagród na Chmielakach. Czas dać szansę innym, którzy potrafią.
Comment
-
-
Któregoś roku byłem zaraz po Chmielakach (lub nawet w trakcie) w browarze i nawet kropli zwycięskiego piwa nie było. Były za to mocno przeciętne lub wręcz niepijane piwa. Dla mnie wizyta tam od kilku lat była traumatyczna za każdym razem. Ja nie żałuję go.
Ten i inne przykłady zamknięć tegorocznych skłania do wniosku, że osoby decyzyjne z takich przybytków nie potrafią się odnaleźć w obecnych (trudnych czasach). Jeszcze na prowincji takie browary może mają oparcie w lokalnej społeczności, ale w dużych miastach, gdzie przebywają ludzie, którzy nie pierwsze piwo już wypili takie podejście do klienta (jak do głupka) się nie sprawdzi. Konkurencja je wykosi. Nie byłbym zaskoczony, gdyby i kolejny lubelski nie padł.
Comment
-
Comment