Ktoś coś wie o nowym browarze w Warszawie? Schulz (ten od Jamrozowej Polany) podał na swojej stronie o uruchamianym we wrześniu 200 litrowym minibrowarze.
Może Krzysztof coś będzie wiedział
A może wie ale z jakiegoś powodu jeszcze nie może nic powiedzieć.
Coraz mniej podnieca mnie kraft ale mimo wszystko kolejny potencjalny browar w Warszawie zawsze interesuje mnie bardziej niż w innych lokalizacjach.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Ktoś coś wie o nowym browarze w Warszawie? Schulz (ten od Jamrozowej Polany) podał na swojej stronie o uruchamianym we wrześniu 200 litrowym minibrowarze.
We wrześniu którego roku? Jeśli 2022 to może w byłęj fabryce chemicznej przy Szwedzkiej?
Stacja Metro Szwedzka stała się hitem na Instagramie dzięki industrialnej architekturze i sąsiedztwu ruin. Już niedługo jej otoczenie będzie wyglądało zupełnie inaczej.
O tym browarku, a raczej planach słyszałem już od ponad roku, tak samo jak o browarku na terenach d. browaru warszawskiego, jak nie zobaczę na własne oczy, nie uwierzę, podobnych planów w różnych częściach miasta było sporo więc podchodzę do nich sceptycznie.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
O terenie dawnych browarów warszawskich to trochę takie gadanie jak o browarze w Gdańsku-Wrzeszczu albo Busku Zdroju. Rewializujemy jakieś budynki, a raczej stawiamy nowe zachowując atrapy i resztki, no co tam ma być... browar, bo taka moda.
Comment