No i wszystko jasne.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Comment
-
Budynek był rewitalizowany niedawno, zbiorniki postawione też w tym roku, więc tamto zdjęcie albo przedstawiało jakiś inny sprzęt, albo wprowadzało w błąd datą. Mam wrażenie,że ta lokalizacja padła kiedyś w projektach, ale została zapomniana.Comment
-
Prace nad projektem rewitalizacji dawnej gorzelni w Szreniawie trwały wiele lat. Zaczęły się z z 11 lat temu. Projekt budowy minibrowaru i minigorzelni postępował etapami, w zależności od posiadanych przez tę placówkę pieniędzy z budżetu. Zdaje się jeszcze nie jest tam wszystko ukończone.
Poważnym problemem dla Muzeum okazało się polskie prawo. Przez ostatnich kilka lat sprzęt stał nieużywany. Muzeum nie może bowiem prowadzić działalności gospodarczej w zakresie produkcji napojów alkoholowych. Rozpisywano więc co jakiś czas przetargi, ale nie było chętnych do podjęcia produkcji. Ostatni był ogłoszony w pierwszej połowie tego roku. Wygrała go poznańska firma "Fifny fyrtel".Comment
-
Comment
-
Tutaj raczej nie ma nic z Barei. Raczej powinien być podziw dla Poznaniaków.
Inwestycja jest realizowana od 2007 roku (opracowanie koncepcji i wstępnego projektu). Przez te wszystkie lata pieniądze nie marnowały się. Pamiętaj, że poszły nie tylko w sprzęt ale i w doprowadzenie całego budynku (wraz z mediami) do używalności.Comment
-
Nie wiem czy było to już zgłoszone bo sprawa na pewno zaistniała już przynajmniej kilka miesięcy temu w 2019 roku ale przestała warzyć warszawska BrowArmia lub jak kto woli Bierhalle przy Królewskiej 1.
W zasadzie już w zeszłym roku dowiedziałem się o tym na miejscu od barmana ale jakoś puściłem ten fakt mimo uszu. Dziś po raz kolejny potwierdzono mi to na miejscu nie robiąc z tego jakiejś tajemnicy. Podobno piwa (cyt) "nie opłacało im się warzyć na miejscu" a to co serwują z kranów to produkt browaru w CH Arkadia.
Na barze mają jeszcze jakieś ety BrowArmii jakby ktoś szukał. Nawet 2 mi doszły.
Także wg mnie browar do wykreślenia z listy. Jakoś specjalnie mi go nie szkoda choć zawsze jakiś (marny) kawałek stołecznego browarnictwa odszedł.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
Comment