Mały Kazio zakończył swoją zabawę w koncern. Mimo wszystko wielka szkoda.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Comment
-
Kilka dni temu zostało otwarte Świnoujście. Za chwilę Głowno, Żnin, Wisła, Bartoszyce. Chyba tak tragicznie nie jest, co?Comment
-
Comment
-
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piwne Podziemie - przechodzi na kontrakt
Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
W sprawie aktualnie działających browarów zrobiłem listę na wikipedii - rzućcie okiem czy czegoś nie brakuje.
Comment
-
Comment
-
W sprawie aktualnie działających browarów zrobiłem listę na wikipedii - rzućcie okiem czy czegoś nie brakuje.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Browary_w_Polsce
A wracając jeszcze do artykułu o Czarnkowie:
Browar Czarnków w restrukturyzacji przekazał raport za pierwszy kwartał 2020 r., z którego wynika, że jego przychody spadły, a strata netto wzrosła. Spółka wskazuje na pandemię koronawirusa w kraju jako przyczynę spadków. Podjęta też został
to trudno być zaskoczonym tą wiadomością i nawet właściciel specjalnie nie miał szans udawać, że chodzi o pandemię. Czy oni przez te lata zainwestowali jakoś w ten browar? Ściągnęli prezesa, który przeszedł z Carlsberga i co znamienne szybko się ewakuował. Teraz z trzech trzech browarów będą warzyć wszystkie marki u siebie i chyba o to chodziło. O ile Konstancin nie dziwi, to Czarnkowa bardzo szkoda...Comment
-
Super, choć są błędy.
Kwestia Sir Beer, którą niedawno omawialiśmy na forum. Moim zdaniem to kontrakt, który wynajmował od Piwnicy Gawronów sprzęt.
BSK (Browar Stary Kraków lub Stary Kraków) mieści się podkrakowskiej wsi Wronin i też jest jak Pinta i AleBrowar kontynuacja kontraktu.Comment
Comment