A i jeszcze wg. mapy Pendiego od 2019 roku Słodowy Dwór nie działa.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziBSK (Browar Stary Kraków lub Stary Kraków) mieści się podkrakowskiej wsi Wronin i też jest jak Pinta i AleBrowar kontynuacja kontraktu.
Comment
-
-
Tak.
Poza tym jeszcze kilka kwestii, bo datowanie przyjąłeś odmienne od pendragonowego i nie kwestionuję tego.
Brak Niechanowa, Virtuozerii z Bielska Białej oraz rozbiłeś krakowski Bagry i Dwie Wieże na dwa byty, gdy sprzęt jest jeden. No chyba, że od powstania dorobili się drugiej warzelni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzirozbiłeś krakowski Bagry i Dwie Wieże na dwa byty, gdy sprzęt jest jeden. No chyba, że od powstania dorobili się drugiej warzelni.
Comment
-
-
Tak by było najprościej Kwestie udziałowe i własnościowe są trochę bardziej zawiłe. Na b.biz traktujemy je jak jeden byt, z tym, że jeden zajmuje się stricte kraftowymi pozycjami, a drugi dociera do odbiorców tradycyjnym kanałem.
PS. niewykluczone, że posiłkują się kontraktem, tak jak Piwne Podziemie, bo warzelnia (jak startowali) tego samego typu.Last edited by e-prezes; 2020-05-15, 11:29.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTak.
Poza tym jeszcze kilka kwestii, bo datowanie przyjąłeś odmienne od pendragonowego i nie kwestionuję tego.
Brak Niechanowa, Virtuozerii z Bielska Białej oraz rozbiłeś krakowski Bagry i Dwie Wieże na dwa byty, gdy sprzęt jest jeden. No chyba, że od powstania dorobili się drugiej warzelni.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Niechanowo raczej działa, ale być może 100% produkcji w nim to kontrakty.
Niedawno coś mi się obiło o oczy (ale nie wiem gdzie), że jakiś kontraktowiec tam warzy. Może to był Szałpiw?Last edited by Pendragon; 2020-05-15, 16:34.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNiechanowo raczej działa, ale być może 100% produkcji w nim to kontrakty.
Niedawno coś mi się obiło o oczy (ale nie wiem gdzie), że jakiś kontraktowiec tam warzy. Może to był Szałpiw?Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTak.
Brak Niechanowa, Virtuozerii z Bielska Białej oraz rozbiłeś krakowski Bagry i Dwie Wieże na dwa byty, gdy sprzęt jest jeden. No chyba, że od powstania dorobili się drugiej warzelni.
Bagry to aktualnie projekt sezonowego piwa produkowanego w sezonie wiosenno-letnim na potrzeby lokalnego rynku (sprzedaż wokół komina).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNiechanowo raczej działa, ale być może 100% produkcji w nim to kontrakty.
Niedawno coś mi się obiło o oczy (ale nie wiem gdzie), że jakiś kontraktowiec tam warzy. Może to był Szałpiw?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziSzałpiw - Bana jest z Niechanowa https://www.browar.biz/forum/showthr...highlight=banaMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziW sprawie aktualnie działających browarów zrobiłem listę na wikipedii - rzućcie okiem czy czegoś nie brakuje.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Browary_w_Polsce
Pozdro
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziHej Skitof - brakuje Hausta z Zielonej Góry. Na samym początku tego roku rozpoczęli ponownie warzenie na miejscu.
Pozdro
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziHmm, czyżby sprzedaż ruszyła... 12 marca?
Natomiast my jako uczestnicy spotkania piwowarów mieliśmy okazję na przedpremierową degustację pod koniec lutego.
Comment
-
-
Comment