Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
W sensie że kupił cały niechanowski browar czy tylko dogadał się na warzenie tam swojej marki i dokłada się do lini ją warzącą a samo Niechanowo pozostaje u dotychczasowych właścicieli ?
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Browar Niechanowo należy do holdingu Vortune Equity Group. VEG jest powiązany z Doctor Brew.
W Niechanowie VEG, Doctor Brew i Palikot powołali spółkę celową BUH Distillery, której prezesem jest Janusz Palikot. BUH Distillery ma zajmować się w Niechanowie destylatami.Last edited by Pankracy; 2021-05-29, 21:01.Comment
-
Zastanowiłbym się nad tym, czy Browar Świdnica jeszcze działa. Na fejsie ostatni post z października, od tego czasu cisza w eterze. Pod adresem gdzie teraz rzekomo się znajduje, na Brzeskiej, ani śladu działalności browaru - zero oznakowania, bannerów, nic (co oczywiście nie musi oznaczać, że nic tam nie ma, no ale w połączeniu z ogólnym zamarciem ich działalności...)👍 1Comment
-
No ale ja pytam o Świdnicę, bo Pankracy pisze: "Są m. in. aktywni ze swoim stoiskiem na festiwalach w południowej Polsce.", a więc pytam: jakich? Bo w tym roku dopiero to się nieśmiało zaczyna, a o bytności Świdnicy na jakimkolwiek nie słyszałem. Więc chętnie bym się dowiedział, jakie to.Comment
-
Takie coś trafiłem na jakimś festynie w Nałęczowie... Chmiele Nałęczowskie - wg fb działają od ubiegłego roku: https://www.facebook.com/chmielen/
Comment
-
Takie coś trafiłem na jakimś festynie w Nałęczowie... Chmiele Nałęczowskie - wg fb działają od ubiegłego roku: https://www.facebook.com/chmielen/
Ano działają.W lutym przysłali mi karton piwamb WOSComment
-
To co z tą Świdnicą? Ktoś ma bardziej precyzjne informacje?
Nie ukrywam, że uprawiam prywatę, bo się wybieram, tyle że mniej więcej za miesiąc, więc dobrze byłoby nie trafić w próżnię.
Comment
Comment