Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
A które to Krzywopłoty: w zachodniopomorskim czy w małopolskim?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
Nazwa coś niedopracowana, widzę ciągle potencjał...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
👍 1
Comment
-
-
Browar Gorzów vel Browar Pavco w Gorzowie Wielkopolskim.
Nowy termin otwarcia - połowa 2022.
Pojawiła się strona internetowa:
-
👍 1
Comment
-
-
Tak sobie poczytałem podsumowanie zeszłego roku na Piwnej Zwrotnicy, bo zawyczaj byli bardzo solidni i informacje zgadzały się ze stanem faktycznym, ale tym razem coś mi nie gra. Działających stacjonarnych browarów na pewno jest więcej niź 260, bo około 285. Około ponieważ nie ma pewności co do niektórych. Z zestawienia wynika, że pojawiły się nowe, tu nie odnotowane. Czy ktoś wie coś na temat browaru w Pabianiacach (Goat&Boat) albo pił ich piwa? Strona na fb ostatni wpis bodaj rok temu Za czynny uznany został browar restayracyjny w Brzegu, choć ani nie chwalili się warzeniem, ani nawet nie reklamują piwa, tak jakby nie była to istotna propozycja w ich ofercie, No i czy Pinta Barrel Brewing to oddzielny podmiot i browar?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNo i czy Pinta Barrel Brewing to oddzielny podmiot i browar?
Comment
-
-
Podlegnicki "Jaworzyński Browar Rzemieślniczy »Jauer«" chwali się na fejsbuku, że mają już kody kreskowe, więc pewnie wszystko im już zalegalizowano. Otwarcie "wkrótce".
źródło: https://www.facebook.com/browar.jaue...72008571918487
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPojawiło się zatwierdzenie typu dla lokalizacji Stankowice (Hop Development Janusz Majchrzak). Lokalizacja niezła - Zamek Czocha, zalew...
Browar Lesieniec doczekał się strony internetowej i informuje, że "Już wkrótce!"
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNagle coś drgnęło... mimo wojny i pandemii. Naliczyłem szesnaście browarów do otwarcia w tym roku, tzn takich, w których prace są już zaawansowane, a pewnie - jak to zwkle bywa - coś pominąłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziA to w ramach Pinty, czy jakaś zupełnie nowa inicjatywa?
Start zapewne w II połowie 2022.
Moon Lark - browar, miodosytnia, seltzerownia
ul. Fabryczna 9
42-480 Poręba
-
👍 1
Comment
-
Comment