Tak z innej beczki: zastanawiam się, czy browar Sulewski nadal warzy w dwóch lokalizacjach?
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
dokumenty w tłumaczeniu
Jak tylko możliwe produkty bierzemy od miejscowych rolników
Comment
-
Comment
-
A od okolicznych rolników to co bierzecie? Słód ? Chmiel ? A może drożdże ? Przepraszam,wode bierzecie miejscową.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Z Naszego chmielu będziemy mieć jedną Warkę uwarzona po zbiorach chmielu.
Ale raczej nie w tym roku bo sadzonki młode.
Od rolników bierzemy pszenicę (płatki) do weizena
mamy zaprzyjaźniona pasiekę z koszecina od miodu I okolicznych sadowników jeśli będziemy potrzebować aronii albo wiśni.
Comment
-
Wodę mamy swoją z studni
Z Naszego chmielu będziemy mieć jedną Warkę uwarzona po zbiorach chmielu.
Ale raczej nie w tym roku bo sadzonki młode.
Od rolników bierzemy pszenicę (płatki) do weizena
mamy zaprzyjaźniona pasiekę z koszecina od miodu I okolicznych sadowników jeśli będziemy potrzebować aronii albo wiśni.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
A czy Reden pr\emysłowy jest może dodany do dziennika ? Bo jakos nie teges/Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Co do browaru w Iwoniczu sprawy mają się tak: knajpa z kręgielnią na poziomie - 1 dawnego PRL-owskiego modernistycznego pawilonu Glorietta, przebudowanego współcześnie na hotel, restaurację i sklepy. Na razie, jak podejrzewałem, żadnego browaru tu nie ma. Z właścicielem nie udało mi się porozmawiać, natomiast barman twierdził, że browar będzie, bo sprzęt jest już zamówiony. Nie potrafił określić horyzontu czasowego.
Obawiam się, że to dość odlegla perspektywa, a i rewelacji w tym uzdrowiskowym miejscu nastawionym na gusta starszych kuracjuszy ze Śląska i zachodniej Małopolski nie należy się spodziewać, skoro w karcie widnieje siedem rodzajów soków do piw...
Póki co w ofercie z butelki sześć piw z Dukli, z czego cztery to różne wariacje pszeniczne i z kranu również pszeniczne z Dukli.
Comment
Comment