I jeszcze ostateczne potwierdzenie, że lubelskie Bierhalle nadal warzy, a teraz piwo można, jak dawniej, dostać w knajpie, która powstała w miejscu d. lokalu bierhallowego.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Padly 3 stwierdzenia. Że zakończył działalność, że ją zawiesił i że podał nowy adres. Ludzie piszcie jakoś pełnymi zdaniami- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Co tu jest niejasne? Najpierw był post, że browar chwilowo zawiesza działałność, co wiąże się ze zmianą lokalizacji w Rawiczu.
Dziś otwiera się ponownie pod nowym adresem Targowa 1 (piwnice Domu Kultury).
Teraz zdania są pełne?Comment
-
Comment
-
Comment
-
Widzę, że Beer Bross znajduje się na kolejnym WFDP z dość bogatą ofertą. Ktoś się orientuje, czy to są resztki produkcji, warzenie kontraktowe? Zamknięto browarek stacjonarny, czy nie?Comment
-
Beer Bros z Żyrardowa ? Zamkneli się ze 2 lata temu nawet sam osobiście widziałem jak pakowali graty w wynajmowanym budynku browaru. Nie wiem za bardzo co to jest WFDP (Warszwski Festiwal Dobrego Piwa ? taka skojarzka skrótu....) .Napisz coś więcej na ten temat. Może coś próbują kontraktować choć gdy rozmawiałem z kudłatym Szymonem w browarze to rozmowa była bardzo dekadencka i raczej definitywnie zdawał się kończyć z Piwymi Braćmi
-
-
Jeżeli chodzi o jakąś produkcję alkoholi to w budynku sasiadującym z dawnym browarem miała powstać minidestylarnia wódek.
👍 2Comment
-
Nie wiem na ile ten wpis jest adekwatny do charakteru wątku, ale na OLX pojawiła się oferta sprzedaży browaru/ instalacji Browaru W Cieniu:
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.plKażde zwierzę koi dotyk
BlaszonyComment
-
Na dwa ostatnio odwiedzone przeze mnie browary obaj właściciele nie są w dobrych nastrojach. Konkurowanie z dużymi kontraktami i Pintą zaczyna być kłopotliwe. Blisko dużego miasta jeszcze się da. Podwyżki też nie uławiają.Comment
-
Nie wiem na ile ten wpis jest adekwatny do charakteru wątku, ale na OLX pojawiła się oferta sprzedaży browaru/ instalacji Browaru W Cieniu:
https://www.olx.pl/d/oferta/browar-r...3-IDPiQr3.html
Ps. Dobre piwa Browar w Cieniu robił. Szkoda.Comment
-
Chyba rzeczywiście był w cieniu , bo nie mam jakoś daleko do łopolskiego i nic o nich nie słyszałem , zero w sklepach . Mimo wszystko szkoda ...👍 1Comment
-
Comment