Złocień nadal tylko kontraktuje. Przynajmniej do lata.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Comment
-
Zamknęli Bierhalle w łódzkiej Manufakturze...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jak tak dalej pójdzie to wrócimy do nieco lepszej wersji stanu rzeczy sprzed dwudziestu lat; koncerny plus kilka większych rzemieślników w rodzaju Pinty i kilkanaście malutkich niedobitków rozrzuconych w różnych dziwnych miejscach.Comment
-
Bez przesady! Porównanie nietrafne. Wtedy to były regionalne maluchy, które nie miały żadnego pomysłu na biznes. Dzisiejsze średnie i duże krafty wiedzą już jak i to robią. Zginą małe, bo nie zawsze da się coś sprzedać "wokół komina". Są tacy co umieją i tacy co myśleli, że będzie im kasa sama lecieć z nieba. Trochę szkoda mi tego segmentu, bo wielu piwowarów domowych zaczynało w tej skali i jak do czasu pandemii, a potem wysokiej inflacji nie wytworzyli wiernych odbiorców to musieli polec.
-
-
Być może będzie tak jak piszesz, jednak ze szkodą dla bardziej świadomych piwoszy, bo średnie i duże krafty będą szły za modami, a na poziomie nazwijmy to tak regonalnym trudno będzie o łatwą dostępność dobrego klasycznego (z przyległościami) piwa.Comment
-
-
Czy ktoś wie jakie są losy Karpackiego Domu Kraftowego (Bieszczadnik) ? Na maile nie odpowiadają, telefony milczą. Nawet echo nie odpowiada.Comment
-
Kontaktowałem się z nimi rok temu przed świętami telefonicznie. Podano mi adres lokalu w Sanoku, w którym na pewno powinno być dostępne ich piwo, ale nie jestem pewien, czy to Dworek Sanocki. Gdzie jeszcze? Jako że będę w Sanoku pod koniec lutego, postaram się sprawdzić.
A swoją drogą, czy ktoś wie, dokąd wyjeżdża na południe Polski sprzęt z MInibrowary.pl? Skoro mowa również o "dobrej kuchni", to pewnie jakiś restauracyjny....Last edited by Prusak; 2024-02-01, 15:08.Comment
-
Marysia została ponownie otwarta.
Brovaria jest nieczynna. Trwa remont w kamienicy od końca grudnia 2023.👍 1Comment
-
Comment
-
Comment
Comment