Niestety. W Dworku Sanockim od pół roku nie było piwa Bieszczadnik z Karpackiego Browaru, a tym króre niby wg obsługi obe było, to Browar Wojkówka. Karpacki Browar Kraftowy - raczej już nie istnieje.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Nie wiem, może był gdzieś ten temat a ja go przeoczyłem.
Dzisiaj nabyłem piwa Perlage Extra Brut i Letnie Pszeniczne ze Szreniawy.
No właśnie. Na kontrze napisano że dla jakiejś firmy uwarzono jedno w Mstowie a drugie w Szczyrzycu. Czyli jak się domyślam udział w tym brały obydwa browary ze Szczyrzyca?
Doszło do tego że piwa ze Szreniawy już stamtąd nie pochodzą? (przynajmniej niektóre).
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziBrowar w Szreniawie to mikrus, na którym nie są w stanie wyprodukować wystarczającej ilości piwa. Od kilku miesięcy jest wiadomo, że kontraktują też u Czepielów. Były zdjęcia z warzenia piwa dyniowego na fb.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Z dosyć mocnych żródeł prawie insajderskich doszło mnie info a w zasadzie już dochodziło od jakiegoś czasu tylko jakoś odganiałem od czola niczym muchę w oborze że od bodajże 2 lat nie działa browar w ...... Ciechanowie. Podobno wszystkie piwa marki Ciechan są warzone w innych browarach wielbiciela hustarii czyli Bojanowie i Lwówku a piwo przyjeżdzało jedynie w cysternach i w Ciechanowie było rozlewane. Od pewnego czasu podobno już nawet nie rozlewają a piwo przyjeżdza już w butelkach iw Ciechanowie w zasadzie je dystrybuujują. Na pytanie dlaczemu tak jest , zródełko odpowiedziało że taka opłacalność biznesu.... Cienko to wygląda. Fakt że na etach ściemy nie ma bo już od dawna nie jest podawany adres przy Kilińskiego w Ciechanowie a ogólny siedziby BRJ.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
🤢 2👍 1
Comment
-
-
Od czasów słynnej "mamusi z fujarką" czyli już równo dekadę temu następuje zła passa browaru.
Ciechan wyrobił sobie tym jednym posunięciem złą prasę, utożsamiany jest mocno ze sprofilowanym konkretnie poglądowo właścicielem, który po zaangażowaniu się w politykę nie ma czasu na trzymanie mocnej pieczy nad zakładem.
Browar miewa problemy ze stabilnością warek, zdarzają się piwa przegazowane, nawet ich flagowy porter nie uniknął w zeszłym roku zepsutej warki na etapie produkcji.
Piwa stały się drogie w stosunku do tego co oferują, mało kto już wybierze niczym nie wyróżniającego się lagera za 7 zł. w markecie.
Butelki nadal zwrotne co w tych czasach nie pomaga, bo ludzie są wygodni i wolą często wybrać bezzwrotne i nie zawracać sobie głowy z odzyskaniem kaucji.
Etykiety w drodze ewolucji zbrzydły, to wręcz bohomazy w stosunku do starych podkreślających tradycję. Nie łapią oka na sklepowej półce.
Browar nie wchodzi w interakcję z klientami w social mediach.
Agencja marketingowa na FB ma gdzieś uwagi czy propozycję zmian od internautów.
Ciechan chyba tego wszystkiego jest świadomy, nie robi od dłuższego czasu nic żeby to zmienić
-
👍 3
Comment
-
-
Czy ktoś wie jak jest faktycznie z zakopiańskim browarem Pstrąg Górski?
czy oni faktycznie warzą, czy tylko ściemniają i dowożą towar z Watry?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawlosek12 Wyświetlenie odpowiedziBrowar świętokrzyski już działa.
Comment
-
-
Podejrzane z tym Pstrągiem Górskim. Wszystko sygnowane jako Watra, te same piwa na kranach co Watra...
zapewne na miejscu zarzekają się że to ich, a w rzeczywistości pewnie raz jest ich a jak się skończy to kegi przejeżdżają z Watry.
Comment
-
Comment