Już sam sobie odpowiedziałem, bo tam chyba nie ma innej możliwości. Wydaje się jednak, że jest to "rozbudowa" już istniejącej firmy lub zastąpienie starego nowym.
Browar znacznie większy, wydajniejszy i z linią rozlewu. Zamontowany także w innym budynku kompleksu w Fojutowie. Drugi browar jest w pomieszczeniach przylegających do restauracji. Co z minibrowarem w szopie przy parkingu. Czas pokaże.
Dobrze że chociaż o tym informują na etykiecie. Podejrzewam że nie tylko oni tak robią.
Browar Zakładowy dla Lidla ma inny datownik niż dotychczas, nie ma podanego numeru warki. Na wszystkich innych taka informacja jest.
Tak samo Brofaktura. Tutaj termin przydatności dotychczas wyglądał jakby był zrobiony pieczątką a na piwach dostępnych jakiś czas temu w sieci Eurospar datownik był nadrukowany maszynowo.
Oczywiście to niczego nie przesądza ale mam wątpliwości czy te browary mają takie moce produkcyjne żeby wyjść szerzej ze swoimi produktami do sieci handlowych.
Myślałem, że kontraktowo nadal coś robią. Bo Lwy w bączkach faktycznie zniknęły z pola widzenia.
Czyli pewnie pozostali przy działalności piekarniczej.
Mają co robić, a browarów z dużymi mocami dla kontraktów po pandemii przybyło, więc tak to wygląda. Ich czas minął, choć może ktoś jeszcze to rozkręci, bo szkoda....
Może jeszcze w zeszłym roku coś robili. W tym sezonie browar stoi. Jakieś nadzieje są. Linia produkcyjna jest. Wszystko w rękach właściciela ewentualnie tego kto przyjdzie i wynajmie.
Z dosyć mocnych żródeł prawie insajderskich doszło mnie info a w zasadzie już dochodziło od jakiegoś czasu tylko jakoś odganiałem od czola niczym muchę w oborze że od bodajże 2 lat nie działa browar w ...... Ciechanowie. Podobno wszystkie piwa marki Ciechan są warzone w innych browarach wielbiciela hustarii czyli Bojanowie i Lwówku a piwo przyjeżdzało jedynie w cysternach i w Ciechanowie było rozlewane. Od pewnego czasu podobno już nawet nie rozlewają a piwo przyjeżdza już w butelkach iw Ciechanowie w zasadzie je dystrybuujują. Na pytanie dlaczemu tak jest , zródełko odpowiedziało że taka opłacalność biznesu.... Cienko to wygląda. Fakt że na etach ściemy nie ma bo już od dawna nie jest podawany adres przy Kilińskiego w Ciechanowie a ogólny siedziby BRJ.
Łukasz Gołębiewski (pisarz i wydawca) był niedawno w Ciechanowie i opisał co dzieje się przy ul. Kilińskiego. Browar faktycznie nie działa od 2023 roku. Produkcja jest przestawiona na destylaty. Robią tam whisky, likier, okowitę. Piwa pod marką Ciechan są z Lwówka Śląskiego.
Wracając z wycieczki piwnej chciałem zatrzymać się na obiad w browarze Pompa w Sieradzu. Gdy chciałem w komórku sprawdzić od której są czynni ukazał mi się czerwony komunikat: TYMCZASOWO ZAMKNIĘTE. Zmieniłem plany, nie miałem czasu zaglądać jak to faktycznie wygląda. Strona w internecie nic na ten temat nic nie mówi. Wie ktoś coś?
Na ich profilu FB jest informacja, że restauracja w dniach 5-14 sierpnia była nieczynna z powodu urlopu. Jeżeli byłeś w tym okresie, to faktycznie było "tymczasowo zamknięte"
Comment