Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika calavagio Wyświetlenie odpowiedziSą jakieś nowe wiadomości na temat otwarcia tego browaru?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziA co do decyzji, to zdaje się, że coś szykowało się albo szykuje w Poniatowej na Lubelszczyźnie.
http://umponiatowa.bip.lubelskie.pl/...goly&p2=843286Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika calavagio Wyświetlenie odpowiedziSą jakieś nowe wiadomości na temat otwarcia tego browaru?
Comment
-
-
Na mojej Piwnej Mapie Polski od wczoraj (czemu dopiero teraz na to wpadłem?) zastosowałem kolorowanie browarów w zależności od stopnia postępu prac.
Ciemnozielone - to browary, które mają już uwarzone piwo, ale jeszcze go nie sprzedają
Zielone - mają sprzęt na miejscu, ale jeszcze nie warzą.
Jasnozielone - nic się jeszcze konkretnego w browarze nie wydarzyło (lub nie mam na ten temat wiadomości).
Jeśli macie wiedzę, że gdzieś kolory powinny być zmienione, to dajcie znać.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To wiem, ale czy nie planują drugiego w Warszawie?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo wiem, ale czy nie planują drugiego w Warszawie?
Za to plotki o drugim browarze też słyszałem fakty są takie, że właściciel browaru szybko realizuje swoje pomysły, więc pewnie niedługo zostanie zweryfikowane, czy gdzieś nie buduje się nowy browar
Comment
-
-
Według moich obliczeń na koniec roku 2016 liczba browarów w Polsce wyniesie między 175 a 177, chyba że coś wypali nagle, jak Bielsko-Biała, czy Niechanowo, w którego wskrzeszenie już zwątpiłem.
Postuluję dodanie do bazy i na mapę Browaru Ziemia Obiecana, z fb wynika, że już wystartowali i w Łodzi lano ich piwo.
Comment
-
-
Prześlij mi proszę dane adresowe na PW, dodam do bazy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi[...] czy Niechanowo, w którego wskrzeszenie już zwątpiłem.
Comment
-
-
Wygląda na to, że rzeczywiście w Niechanowie w dużej mierze postawią na klasykę:
Comment
-
-
Dzieje i to sporo.
Szczegóły na mapie: http://goo.gl/maps/dEKSn
Comment
-
Comment