Z jakiej przyczyny? Jak sądzisz? Brak inwestorów, wysycenie czy blokady w urzędach?
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Łąkomin wystartował wcześniej niż w 2015 roku.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zatem kiedy?
Na facebooku podano: "Otwarto w dniu: kwiecień 2015". I jest to świeżo utworzony profil browaru, a nie stary profil pałacyku.
Zakładam, że podana przeze mnie data 5.04.2015 jest zatem prawidłowa. Gdy mam wątpliwości, lub strzelam, to dopisuje znak zapytania przy dacie.Last edited by Pendragon; 2016-09-19, 16:36.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Hmmm, nie wnikam w to już, będąc tam pierwszy raz w maju 2015 już wtedy udało mi się zdobyć resztki starych etykiet używanych wcześniej, bo nowe wzory były stosowane od kilku miesięcy....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Przecież to mogły być próbne wersje. Albo wersje na piwo zamawiane z zewnątrz.Last edited by Pendragon; 2016-09-20, 08:29.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piwo w Łąkominie warzone jest co najmniej od 2013 roku, od kiedy oficjalnie blablabla dowiem się z czystej ciekawości.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
W 2013 to on był jeszcze domowy. Są na tych etach daty sugerujące, że piwo powstało przed styczniem 2015 roku? Jak nie, nie widzę sensu wprowadzać w błąd.
W maju 2015 zakupiłem co najmniej jak pamiętam 3 piwa, na jesień pojechałem do browaru po portera leżakowanego 9 miechów. Jak na rozruch kwietniowy, szybkie tempo.
Wracając do etykiet - etykiety nie były żadnymi próbami, była to końcówka pierwszej serii wzorów, która musiała być wcześniej używana. Zakupione wtedy piwa miały już nowe wzory.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
2 kwietnia na profiilu FB ogłaszają, że odebrali etykiety z drukarni. A 6 kwietnia informują, że premiera (oficjalna) piw miała miejsce w Wielkanoc (2015)!!
19 lutego informują o tym, ze budowa browaru trwa. Owszem we wcześniejszych wpisach jest informacja o tym kto jest piwowarem z zamieszczonymi zdjęciami z piwnicą z butelkami i że degustacja odbędzie się w sylwestra. Pytanie czy to jeszcze domowy (piwowar wystawiał je jako domowe na różnych konkursach) czy już Łąkomin. Dość śliska sprawa.Comment
-
Myślę, że raczej nasycenie rynku, poza tym wydaje mi się, że akcja zrodzi reakcję, tj tęsknotę za zwykłymi jasnymi dolniakami, a tych w małych browarach będzie się warzyło jak na lekarstwo.Comment
-
Mnie się wydaje, że jeszcze nie jest nasycony. Projekty takie jak Łąkomin (zmienił warzelnię na większą), Żelechów, Tleń czy planowane browar w Pałacu Kurozwęki, Bałtów i inne w miejscach odległych od gwaru miejskiego i kraftu, ale z potencjałem turystycznym mają szansę na pokazanie, że jeszcze jest miejsce.Comment
-
A to staro- i nowofalowy kraft jest dla biednych?Comment
Comment