A w Redenie 8.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziHm, to już o krok od definitywnego wyjaśnienia sprawy Kamionki choć jeszcze nie mamy stuprocentowej pewności. Jeśli mają taki browar, to dlaczego "wstydzą się" umieszczenia informacji na etykiecie? Dziwne zwyczaje.
Z kolei stary ponad 100-letni browar w Czarnkowie w dobie mody na craft, w dodatku dobrze znany w okolicy może kojarzyć się pozytywnie. Browar w Konstancinie nie był nigdy browarem starym jak Czarnków ale przez około 2 dekady wyrobił sobie jakąś tam renomę wśród np fanów piw rzemieślniczych ze stolicy i może również okolic Konstanicina, jednej z bogatszych miejscowości w kraju. I na tym pewnie bazuje cwany koleszka z Gontyńca. Nie są to oczywiście brandy typu Lech, Żywiec że już o międzynarodowych nie wspomnę ale jakieś jak na jego możliwości finansowe z pewnością.
Do tego jeśli doszła by (odpukać) deweloperka i biznes ze sprzedania działek w drogim Konstancinie (tu już nie ma co odpukiwać bo browar zamknięty) oraz sporej działki w centrum jakiegoś tam zawsze niedużego miasteczka jakim jest Czarnków (albo inwestycja w centrum handlowe) to razem z oszukiwaniem klienta i warzeniem tych marek w Kamionce mogą być to całkiem niezłe biznesy.
W zasadzie robi to samo co koncerny piwne tylko na mniejszą skalę. Nic odkrywczego.
Hujneken też dosyć długo (a w zasadzie do tej pory jeszcze np data 1846) wykorzystuje motyw Warszawy na swojej marce Królewskie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Widać co dla niego ważniejsze. Zysk czy nawet taka drobna uczciwość.
Nie ma po prostu wymogu podawania u nas producenta a nawet jeśli jest to widać można to kompletnie olewać i różnie interpretować jego nazwę.
Prędzej pewnie na piwie dowalą wymóg kolejnych ostrzeżeń o szkodliwości alkoholu niż zdecydownianie nakażą wyraźną informację o miejscu produkcji (z naciskiem na słowo "miejsce" bo nazwa producenta faktycznie nie musi precyzować miejsca/browaru np Grupa Żywiec SA)Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Browar Konstancin w Kamionce
Nie wiadomo czy płakać czy śmiać się z żenady.
No ale postęp faktycznie jakiś tam minimalny jest. Nieobeznany kolekcjoner i tak pewnie zgłupieje.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Zamiast płakać czy śmiać najlepiej pić, bo nam Gontyniec szybko padnie z takim pozycjonowaniem marki
Dziś np. widziałem przeceniony Konstancin Pszeniczny na bliskim końcu daty. No nie schodzi jakoś, cała półka w markecie tym była zawalona.
Comment
-
-
Widać nie potrafią pożądnie przecenić.
Inna sprawa czy Gontyniec nie powinien zostać ukarany za zamknięcie Konstancina. Zobaczymy jeszcze co w przyszłości zrobi z Czarnkowem...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Witam
Nie bardzo moglem znalezc wlasciwy watek wiec zapytam tutaj.
Czy uda się w browarze rzemieslniczym w jednym pomieszczeniu polaczyc warzelnie z fermentownia? (Czy Sanepid to zaakceptuje?). Moze ktos sie orientuje jak sprawa zostala rozwiazana w nowym browarze Artezan? Jeszcze na jesieni zarowno warzelnia jak i fermentownia byly w jednej hali. Moze ktos zna dokladne przepisy Sanepidu w tym aspekcie?
Comment
-
-
Co do postu wyżej: raczej nie ten wątek.
A od jutra, wziąwszy pod uwagę Wyszaka i (jednak trudno się nie przekonać przy tych wszystkich głosach) i Kamionkę, mamy 117 browarów.
Czekamy na potwierdzenie sprzedaży i oceny produktów Słodowego Dworu i Jamrozowej Polany.
A kto będzie sto duwdziesty? Probus, Nepomucen, Puck, Tleń czy Miedzianka?Last edited by Prusak; 2015-03-06, 18:40.
Comment
-
Comment