Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    Wręcz przeciwnie. Rynek frajerów jest bardzo głęboki, do tego targetu można zaliczyć znaczną część dzisiejszych spożywców piw tzw. segmentu premium. Należy im tylko wtłoczyć do łbów, że segment premium to tak naprawdę jest obciach, a prawdziwe premium to są krafty.

    Comment

    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4433

      Ale to jeszcze przed nami...

      Comment

      • zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
        Ale to jeszcze przed nami...
        Nie, to dzień dzisiejszy. Może nie 100%, ale ewolucja szybko postępuje.
        Lotna ekspozytura browaru

        Też Was kocham.

        Comment

        • Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4433

          Uważasz, że już niektórzy przechodzą z segmentu premium do kraftów? Problem polega na tym, że tego się nie da "zliczyć". Bywając w środowiskach "aspirujących" wciąż słyszę o niechęci do wydziwiania i ochocie na "Tyskie", "Żywiec" etc (może nie na "Żubra"). Może się mylę, ale wydaje mi się, że jeśli istnieje taka tendencja, o której mówicie, to nie jest na tyle silna, by utrzymać kolejnych pięćdziesiąt małych browarów.

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19243

            Tak Prusak! Zauważ jak wielu jest świadomych konsumentów wśród klienteli browarów restauracyjnych? Przecież jak ktoś sprzedał by mi piwo zepsute/z dyskwalifikującą go infekcją/ i mnie wyśmiał to bym tam drugi raz nie przyszedł. I nie polecałbym tego browaru innym. A takich browarów jest sporo i powstają nowe. A myślisz komu sprzedawane są te wszystkie piwa w sklepach specjalistycznych i mniej specjalistycznych? Tylko ludziom po kursach sensorycznych? Nie wiem jak gdzie indziej, ale w ciągu kilku lat odkąd wyjechałem z KRK powstało parę browarów, mnóstwo knajp a w Omercie zawsze są ludzie. Nowi ludzie.
            Last edited by e-prezes; 2016-09-28, 22:10.

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4433

              Być może. Nie spierałbym się o to do upadłego. Pożyjemy, zobaczymy.

              Comment

              • Prusak
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 4433

                Aaa..., postuluję jednak dodanie także do bazy bbizowej Wirtuozerii. Na fb są zdjęcia z warzenia, nie sądzę, by poszli aż w takie kłamstwo, wrzucając zdjęcia z innego browaru.

                W Turku jest już sprzęt.

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23860

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                  Aaa..., postuluję jednak dodanie także do bazy bbizowej Wirtuozerii. Na fb są zdjęcia z warzenia, nie sądzę, by poszli aż w takie kłamstwo, wrzucając zdjęcia z innego browaru.

                  W Turku jest już sprzęt.
                  Poproszę o dane wirtuozerii uzupełnię bazę danych.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                    Aaa..., postuluję jednak dodanie także do bazy bbizowej Wirtuozerii. Na fb są zdjęcia z warzenia
                    A przynajmniej na początku października powinno być własne piwo, jeśli wcześniej było z zewnątrz. Wg. fotorelacji 31 sierpnia waŻyli lagera.

                    Z koeli 22 września uwaRZyli ciemną pszenicę. Zatem w połowie X. powinny być co najmniej 2 własne piwa. Wcześniej się nei chwalili, więc to pewnie tak właśnie wygląda.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                      Poproszę o dane wirtuozerii uzupełnię bazę danych.
                      Wirtuozeria
                      ul. Pocztowa 39
                      43-300 Bielsko-Biała

                      mieszko@hotelnabloniach.pl
                      tel. 33 811 41 41

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4433

                        19 października otwarcie CH Posnania w Poznaniu. Na stronie podają też godziny otwarcia Bierhalle, a więc lokal tam będzie. Ciekawe czy (i ew. od kiedy) z własnym piwem.

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19243

                          Browar Tomka Jabłońskiego we Wroninie ma za sobą pierwsze warki, które już fermentują. Szykujcie się na połowę października z degustacją. Będą co najmniej trzy

                          Comment

                          • grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2869

                            W odremontowanej Hali Koszyki w Warszawie ma być kolejny lokal sieci Bierhalle. Podejrzewam, że bez browaru ale do sprawdzenia.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                              19 października otwarcie CH Posnania w Poznaniu. Na stronie podają też godziny otwarcia Bierhalle, a więc lokal tam będzie. Ciekawe czy (i ew. od kiedy) z własnym piwem.
                              Na początku piwa mają być z Warszawy. Szczerze się do tego przyznali. Produkcja własnego piwa ma jednak ruszyć razem z otwarciem, zatem już po 3-4 tygodniach powinno być własne.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4433

                                A czy ktoś wie cokolwiek na temat losów takich inicjatyw jak browar w Choceniu, w Ełku czy w Szczecinku? Zaistniały jako fakty prasowe i od tego czasu sieć o nich milczy.

                                Comment

                                Przetwarzanie...