Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pegie23
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.08
    • 232

    #76
    Patrzę na zaktualizowaną listę browarów i....już się pogubiłem. To są teraz dwa Artezany? W Natolinie i Błoniu? Ale ten w Natolinie mieli sprzedać i na stronie jest info że sprzedane. Kupił ktoś i zostaje ta sama nazwa? Czy jednak ten sam właściciel zdecydował się zachować obie lokalizacje i są czynne obydwa browary?

    Niech ktoś wytłumaczy o co chodzi bo ja coś chyba przeczyłem...

    Comment

    • kkemot
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.12
      • 119

      #77
      Jest w Błoniu Artezan, ten w Natolinie teraz to Bazyliszek, właściciel ma też PiwPaw.

      Comment

      • pegie23
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.08
        • 232

        #78
        Dzięki za info, już myślałem że to jakaś sieciówka się robi

        To nazwa w liście browarów chyba do poprawy żeby się nie myliło.

        Comment

        • Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4427

          #79
          Zobacz w innych wątkach: od 1 kwietnia oba browary w pełni na swoim i nie jest to prima aprilis.

          Comment

          • Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4427

            #80
            Tleń startuje 10.04., Nowy Browar w Szczecinie otwiera lokal 13.04, i Probus w Oławie też w okolicach tych terminów.

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4427

              #81
              Widzę że na mapie Pendragona Tleń i Profesja nawet z wyprzedzeniem, ale w porządku: od tego weekendu mamy 123 browary włącznie z Bazyliszkiem. Kołobrzeg, moim zdaniem, to szemrana sprawa (czy ktoś pił piwo warzone u nich?), więc tego nie liczę.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19243

                #82
                Na poprzedniej edycji festiwalu w Warszawie wystawca wmawiał, że jest przez nich warzone na warzelence domowej speidla jakoby zalegalizowanej. W coś takiego trudno mi uwierzyć. No chyba, że w międzyczasie coś w tej materii się zmieniło.

                Comment

                • Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4427

                  #83
                  Zawsze można liczyć na czujność forumowiczów. Gdyby były jakieś wieści warte uwagi o tym browarze, to by się rozniosło pewnie szybko...

                  Comment

                  • Dukat_WSI
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2015.03
                    • 781

                    #84
                    Czy wiadomo, czy nowy Artezan ma takie same moce techniczny jak stary (obecnie Bazyliszek)? Piwo 24 stopnie plato ze starego Artezena były chyba jednymi z niewielu w Polsce, które udało się zrobić bez dodatku ekstraktu/cukru. Czy w nowym również będzie można naturalną metodą uwarzyć RIS-a o parametrach Hadesa?

                    Comment

                    • Pankracy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.10
                      • 2793

                      #85
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                      Zawsze można liczyć na czujność forumowiczów. Gdyby były jakieś wieści warte uwagi o tym browarze, to by się rozniosło pewnie szybko...
                      W Kołobrzegu powstaje aktualnie pełnowymiarowy minibrowar restauracyjny. Jednak nie w tzw. Dzielnicy Portowej, a na "Starówce".

                      Comment

                      • Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4427

                        #86
                        Masz na myśli wieżę ciśnień?

                        Comment

                        • HubertJ
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2007.05
                          • 188

                          #87
                          W Łąkominie, na obszarze działającego jako hotel i centrum spa pałacyku, powstał browar rzemieślniczy.


                          Piwo można pić na miejscu, bądź kupić w butelkach, od kilku tygodni.
                          Attached Files

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            #88
                            Z zaskoczenia nas wzięli. Od kiedy działa?

                            edit: Już wiem - od Wielkanocy.
                            Last edited by Pendragon; 2015-04-19, 18:17.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19243

                              #89
                              A widzieliście zdjęcia? Toż to zwykłe domowe gary.

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                #90
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HubertJ
                                W Łąkominie, na obszarze działającego jako hotel i centrum spa pałacyku, powstał browar rzemieślniczy.
                                (...).
                                Super wiadomość, tylko dlaczego nie pojawiła się ona w tym temacie: Nowe browary restauracyjne w Polsce

                                Tylko robi się bajzel.
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...