Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Ten wspomniany hotel to jakieś współczesne badziewie w zupełnie innej lokalizacji.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
-
Szkoda bo już myślałem że zmaterializowały się napinki na reaktywację starego przemyskiego browaru. Może coś pokręciłem ale wydaje mi się że nawet na naszym forum pare lat temu ktoś pisał że po remoncie planuje wznowić w nim produkcję gdyż zdaje się budynki (a przynajmniej ich część) istnieją do dziś.
Ten wspomniany hotel to jakieś współczesne badziewie w zupełnie innej lokalizacji.
I jeszcze jeden suchar. Ktoś ma plany na restauracyjny w Jeleniej Górze? Czy aby na pewno to Czarny Dwór jak Pendi zaznaczył na mapie? Ogłoszenie jest z sierpnia 2017 roku, a na jesieni 2017 roku obiekt i okolica wcale nie wyglądały na gruntownie przygotowany do nowej funkcji. W dodatku spór o własność na pewno przedłuży całą inwestycję.Comment
-
Niektórzy pewnie już skreślili Browar Przystań, ale nic z tego. Na stronie podają ten rok, ale w planach inwestycyjnych podają na 2019. Tak czy inaczej sprzęt stoi - nigdzie nie wyjechał a ten film pokazuje, że wnętrza też już są gotowe.Mniej książków więcej piwaComment
-
Mało brakowało by zaskoczył Biskupiec ale nie wypaliło niestety.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Kurozwęki dopiero się budują. Białowieża też nie rezygnuje - inwestycja w toku. Sandomierz także pracuje nad startem 2018/2019. Browar Barnim gości na swojej stronie Browar Okrętowy, a w KRS zmieniły się udziały w browarze Barnim (5% komuś oddano). 4 mln dotacji na pewno da efekt w tym lub przyszłym roku.
BTW, Prusak widzę, że trzymasz rękę na pulsie i męczysz pytaniami inwestorów
Hmmm... nie wiem ale kilka na pewno się zmaterializowało. Jakubiakowe Tenczynek, Bojanowo, Lwówek Śląski (raczej po 2005), nie wiem jak tam było dokładnie ze Zduńską Wolą ale chyba też już miała miętowy okres niebytu, podobnie chyba Połczyn choć aktualnie nie wiem jak tam z nim czy znów wrócił do pracy, Zwierzyniec... To tak na szybko. Głównie zasługi na tym polu dzięki Markowi J. ale myślę że jeszcze by się coś znalazło.
Mało brakowało by zaskoczył Biskupiec ale nie wypaliło niestety.Last edited by e-prezes; 2018-07-17, 15:43.Comment
Comment