Ale jakiej? Jeśli warzą już piwo to mają już klepnięty ostatni urząd.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pendi, Ja również uważam, że piwo oferowane w tej restauracji nie pochodzi jeszcze z miejscowej warzelni, jednakże zwróć uwagę na ostatnie fotki zamieszczone w galerii. Wyraźnie widać jak obsługa wyciąga młóto z warzelni.Comment
-
Owszem, warzą, ale dopiero w tym tygodniu po raz pierwszy.
Zapewne zaczną sprzedawać to piwo przed Świętami, więc w tym roku przybędzie nowy browar.
Póki co jest to jednak restauracja serwująca obce piwo.Last edited by Pendragon; 2018-11-27, 15:52.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ja pierdziu, z tym końskim browarem (?) niedaleko Łodzi (celowo nie piszę miejscowości, żeby byka nie szczelić ) to się robi jakaś soap opera.
Wasze doniesienia mają ładunek emocjonalny porównywalny z relacją na żywo z lądowania pierwszego człowieka na Księżycu...Comment
-
Takich "browarów", które sprzedają piwa innych browarów jest więcej. Nie wszystkie o tym informują - vide Kombornia, czy browary, które mają własne "garnki", ale na etykiecie nie informują, że jakąś partię piwa gdzieś zakontraktowały. Tego jest więcej niż może się komuś zdawać, a środowisko jest tak sobie znane i żyjące w komitywie, że nie widzi w tym nic strasznego. No bo w sumie odkąd istnieją kontrakty kogokolwiek to dziwi??Comment
-
No i sam sobie odpowiadam. Wygląda na to, że sprawy w Trzemesznie posuwają się powoli do przodu: http://przemiany.gniezno.pl/droga-do...rzyszlym-roku/
Oby była to tak udana inwestycja jak w przypadku Grodziska.Comment
-
Swego czasu (pół roku temu) na moim blogowym profilu wkleiłem kilka fotografii z obecnego stanu budynków. Równocześnie poinformowałem, że od prawie roku trwają prace projektowe. Inwestor szacuje, że za trzy lata jest możliwe zakończenie wszelakich prac.Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment