Chyba coś się rusza w Koronowie bo szukają piwowara.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNo ale są tam też te które dopiero będą i takie, które były w planach, ale już ich nie będzie. Np. browar Wilga i Babin z "mojego podwórka".
Comment
-
-
Koniec roku, zatem można powiedzieć, że w 2018 otwarto 32 nowe browary, a jeśli liczyć Salio - 33 (to jeden z najdłuższych seriali pod hasłem "Mają własne piwo, czy cudze? Zgadnij łacno").
Dwa browary pozostają w stanie zawieszenia: Bocian i Alan Hugs, choć w przypadku tego pierwszego, kiedy mowa o sprzedaży sprzętu, to tak jakby był zamknięty. Jednak jest też opcja wynajęcia całego browaru, więc nie da się go jednoznacznie skasować z listy.
W przeciwieństwie do lat poprzednich nie podejmuję się prorokować w kwestii ilości nowych inicjatyw w roku 2019. Zawsze jest coś niespodziewanego... Mogę powiedzieć tylko tyle, że naliczyłem 16 sztuk takich, w przypadku których tylko jakiś kataklizm mógłby spowodować "wtopę" z otwarciem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziDwa browary pozostają w stanie zawieszenia: BocianPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment