Tak czy owak, Bociana nie ma.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Ja was nie rozumiem, skąd te niedowierzanie? Czy uważacie, że ja sobie wymyśliłem uwarzenie piwa Kwasik w Bocianie ? Chyba Michał Langier dobrze wie gdzie warzył, a informację mam od niego (i nie byliśmy po 10 piwach ). Mogę go spytać o datę jeśli tak wam zależy.
Jeśli jest pewność że piwo uwarzone w Kałuszynie było w Bydgoszczy to wnioski jakiej świeżości musiało być pozostawię czytającym.
ps Dadek : były jakieś etykiety na tego Kvaska ? Choć pewnie nie bo lali z kranu bezpośrednio.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Nie było, tylko beczki.Comment
-
Comment
-
Ja nie wiem co widział ale wewnątrz chyba nie był? Michał Langier warzył swoje piwo na wiosnę gdy Bocian już zakończył warzenie swoich piw, a browar przeznaczył do wynajęcia/sprzedania. Nawet miał być tam na dłużej ale po Kwasiku zrezygnował głównie z powodów technicznych.Comment
Comment