Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
A co do decyzji, to zdaje się, że coś szykowało się albo szykuje w Poniatowej na Lubelszczyźnie.
Comment
-
Kutwa, w poście 295 chyba jasno napisałem. Parę dni temu byłem blisko miejsca, gdzie jest siedziba spółki i restauracja tegoż podmiotu (zresztą jedna z trzech). Gdybym o tym wiedział wtedy podjechałbym i może udałoby mi się coś dowiedzieć na miejscu. Przynajmniej kiedy start itp. Wg. menu lokalu mają tam ogólnie dostępne piwa świata plus trochę polskich rzemieślników.
Decyzja środowiskowo podobno nie jest konieczna w przypadku małych browarów, ale zdarza się, że o braku takiej urząd również informuje.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-10-18, 15:07.Comment
-
A co do decyzji, to zdaje się, że coś szykowało się albo szykuje w Poniatowej na Lubelszczyźnie.
http://umponiatowa.bip.lubelskie.pl/...goly&p2=843286
Instalacja jest już zakupiona.Comment
-
Ten płot to tak 1,5 km od stacji.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jak wygląda sprawa z browarami: Browar Świdnicki i Browar Świdnica?
Warzą, czy też nie?
Teoretycznie, Browar Świdnica pochwalił się już piwami i sprzętem, ale w ogólnym rozrachunku niewiele o nim wiadomo.Comment
Related Topics
Collapse
-
Każdy, kto choć trochę interesuje się polskim przemysłowym piwowarstwem, z dużym zainteresowaniem czyta każdą wiadomość dotyczącą nowych, piwnych inicjatyw w naszym kraju. A takich na całe szczęście nie brakuje. W tym samym czasie jednak zapominamy o browarach, które już od jakiegoś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
-
Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...2024-11-25, 17:53
-
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...-
Channel: Historia
-
-
Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029
a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment