Widzisz Prusak, a Ty go już zamknąłeś...
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA jak z tą Wieliczką?
Obecna oferta to:
- Jasne Pełne 11,9 Blg, 5%
- Pszeniczne 12,4 Blg, 4,8%
- Bursztynowe 16,6Blg, 6,6%
- Dunkel 13,4Blg, 5,1%
- Magnum (Belgijskie) 16,6 Blg, 7,5%
Comment
-
-
Skandal przedstawił, jak rozumiem, wersję kelnerską. Od sierpnia to działał jako pseudo-browar - instalacja stała, ale piwa były z Wąsosza (inni twierdzą że Szczyrzyca). Wszelkie zezwolenia uzyskali w listopadzie. Oczywiście, że dodam na mapę, ale jeszcze może uda się dowiedzieć kiedy dokładnie pierwsze własne piwo pojawiło się na miejscu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedziTo była wersja włascicielska nie kelnerska, chyba że sam nie potrafił sprecyzowac od kiedy działa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Wieliczka - Karczma pod Wielką Solą
Instalacja Braumax (Bogdan Szponar)
- warzelnia 5 hl (kadź zacierno-warzelna i kadź filtracyjna)
- 1 fermentor 10 hl
- 4 leżaki po 10 hl i 2 po 8 hl (zamontowane w piwnicy)
Piwa: Jasne Pełne, Bursztynowe, Dunkel, Magnum Sal (belgijskie), Pszeniczne.
Pierwsze warzenie: sierpień 2016.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziWieliczka - Karczma pod Wielką Solą
Instalacja Braumax (Bogdan Szponar)
- warzelnia 5 hl (kadź zacierno-warzelna i kadź filtracyjna)
- 1 fermentor 10 hl
- 4 leżaki po 10 hl i 2 po 8 hl (zamontowane w piwnicy)
Piwa: Jasne Pełne, Bursztynowe, Dunkel, Magnum Sal (belgijskie), Pszeniczne.
Pierwsze warzenie: sierpień 2016.
Tak naprawde to takie dla Was warzne żeby wiedzieć czy to był sierpnień czy może 5 września? Warzne że robią już u siebie i to w 2016r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedziWiec to samo co ja ustaliłem.
Tak naprawde to takie dla Was warzne żeby wiedzieć czy to był sierpnień czy może 5 września? Warzne że robią już u siebie i to w 2016r.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarzne że ważą
Comment
-
-
Dla mnie jest ważne kiedy, bo browarom nadaję kolejne numerki. Póki co są to numerki ruchome, ale przynajmniej browary staram się poustawiać w prawidłowej kolejności.Last edited by Pendragon; 2017-02-14, 22:59.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi...numerki ruchome...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziRuda Śląska deklaruje start (już piwo) w marcu.
Comment
-
Comment