Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziDoszły mnie słuchy że Bojanowo nie warzy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziDoszły mnie słuchy że Bojanowo nie warzy
Comment
-
-
Chyba zaczyna się chaos informacyjny. Połczyn nie zamknięty, przynajmniej informują, że warzą jedno piwo.
Zwolnienia w Bojanowie też nie muszą oznaczać zamknięcia, choć mogą..
Jeśli Jakubiak sprzedaje dwa browary, to jest to doskonały przykład rodzimego myślenia: zbudować mozolnie grupę regionalnych browarów, żeby potem ją rozwalić. A ile było gadania o nieutrwalanych rzemieślniczych piwach...
Być może wykrakałem tendencję to zamykania browarów. Ich ilość w Polsce zaczyna przyrastać znacznie wolniej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziWcześniej wieści o sprzedaży Tenczynka https://ekrzeszowice.pl/2017/03/janu...u-w-tenczynku/ , teraz Bojanowo, coś kiepsko w grupie BRJ.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNo i okazało się, że nie. Caminus ma 5hl warzelnię ze Słowenii i zamierza być restauracyjnym, przynajmniej na początku działalności.
Comment
-
-
W liście referencji Joh. Albreht Brautechnik są takie browary w Polsce:- Katowice 2005 8hl szkło (Bierhalle Katowice)
- Warszawa 2005 8hl szkło (Bierhalle Warszawa-Arkadia)
- Lublin 2007 5hl szkło (czyżby Bierhalle Łódź?)
- Nowy Sącz 2013 8hl szkło-miedź (obecnie Trzy Korony NS)
- Sokołów Podlaski 2013 4hl miedź (czyżby Brofaktura?)
- Jedlinka 2014 3hl stal (Jedlinka)
- Kraków 2015 11hl miedź (czyżby Lubicz?)
- Lublin 2015 8hl szkło-miedź (obecnie Alan Hugs)
Brak jest natomiast Bierhalle Łódź (2006) i Wilanów (2015) oraz najnowszego Bierhalle Poznań (2017).
Comment
Comment