Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    A dziwi Cię to po tylu latach?
    Nie, tylko w ku...
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      Caminus wreszcie gotowy. Na FB zakomunikowano również kto jest piwowarem. To lubię!
      I trochę parsówki do poczytania.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        22-go lipca wystartowała łódzka Klubopiwniarnia.

        Browar DeFacto jest po pierwszych warzeniach. W sierpniu premiera.

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          22-go lipca wystartowała łódzka Klubopiwniarnia.

          (...).
          Ale tylko jako klub. Jak na razie nie wystartowali ani z warzeniem, a tym bardziej z własnym piwem.
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

            No to znowu wprowadzili w błąd konsumenta, bo była mowa o piwach, jak zrozumiałem własnego minibrowaru.

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              Pisali, że warzą w Czechach, zdaje się że w Koniczku, ale to by się trzeba było wczytać w odpowiedzi na komentarze jeszcze przed otwarciem pubu.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

                W komentarzach po otwarciu ktoś pisał, że Wasze piwa są smaczne. Nikt nie zająknał się, że nie są ich. Utwierdzając wszystkich w przekonaniu, że są ich.

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  Zapłacili za ich wyprodukowanie, może nawet sami tam uwarzyli, więc ich

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19260

                    Bierhalle w Bydgoszy już się montuje. Zapewne podobnie jak w innych lokalach sieci najpierw wystartuje restauracja do której nadal trwa nabór.

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                    Sprzęt na zdjęciach wcale nie musiał być ich (dla nich robiony). Na stronie Pacova nie ma wśród uruchomionych. W styczniu 2015 budynek jeszcze nie był wykończony. W styczniu 2016 roku właściciel zawiesił działalność. Inwestor korzystał z dofinansowania z Regionalnego Programu Operacyjnego. Być może popłynął finansowo, bo jak sugeruje strona browaru jest własnością firmy windykacyjnej.
                    Jeśli wierzyć wpisom na FB i w CEIDG Browar Świdnicki nadal żyje, choć jest dalej w budowie. Koncesje są... więc pewnie na razie będzie kontrakt.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

                      I jeszcze jeden news (dla niektórych). W Kałuszynie browar Wihajster, bo tak się pewnie będzie zwać jest na finiszu. Piwa można się spodziewać na wrzesień najwcześniej.

                      Comment

                      • Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4472

                        Szkoda, że nie mają żadnych zajawek w sieci.

                        Comment

                        • dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4702

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          22-go lipca wystartowała łódzka Klubopiwniarnia.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ale tylko jako klub. Jak na razie nie wystartowali ani z warzeniem, a tym bardziej z własnym piwem.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          No to znowu wprowadzili w błąd konsumenta, bo była mowa o piwach, jak zrozumiałem własnego minibrowaru.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Pisali, że warzą w Czechach, zdaje się że w Koniczku, ale to by się trzeba było wczytać w odpowiedzi na komentarze jeszcze przed otwarciem pubu.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          W komentarzach po otwarciu ktoś pisał, że Wasze piwa są smaczne. Nikt nie zająknał się, że nie są ich. Utwierdzając wszystkich w przekonaniu, że są ich.
                          Klubopiwiarnia wystartowała z piwami z browaru Praha-Uhříněves.

                          Dowiedziałem się o tym fakcie od pana sládka Ladisava Veselého na miejscu w browarze. Akurat kończył staczać do kegów kolejne piwo dla Łodzi. https://www.browar.biz/galeria.php?id=22065
                          A piwa istotnie bardzo smaczne.
                          Last edited by dadek; 2017-07-30, 04:16.

                          Comment

                          • Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4472

                            Gzub chyba wreszcie szykuje się do startu...

                            Comment

                            • kaczka116
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2015.10
                              • 1351

                              We Wroclawiu nowy browar Wielka Wyspa, piwowarzy to Jakub Krupa i Tomasz Podszwa. Cos cicho sie otworzyli. Premierowo Session IPA i American Wheat. Ktos wie czy to kontrakt czy stacjonarny?

                              Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                              Untappd

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
                                We Wroclawiu nowy browar Wielka Wyspa, piwowarzy to Jakub Krupa i Tomasz Podszwa. Cos cicho sie otworzyli. Premierowo Session IPA i American Wheat. Ktos wie czy to kontrakt czy stacjonarny?

                                Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                                Odpisze tobie, to co mi odpisali.
                                Mamy własne receptury, własnych piwowarów i własne tanki.
                                Warzą nie na swoim sprzęcie. Według zdjęć, wychodzi mi na Profesje.
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X