Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Jakies linki potwierdzające wyprzedaż Bytomia?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Jak będę miał czas to przejadę się do Bytomia sprawdzic u żródła.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziAle zarzekają się, że nie kończą działalności. Sprawa dla detektywa.
Chodzi o to że lokal przy Marszałkowskiej pewnie nadal pozostanie, będzie gastronomia, pewnie stara nazwa a piwo będą serwować z innych browarów, zwłaszcza że i w trakcie serwowania własnego podejrzewam że sprzedawali też piwa obce dużych marek.
No chyba że to szansa na aktywację warzenia w Kameralnej na Foksal, zwłaszcza że sprzęt tam cały czas stoi a przynajmniej stał kilka miesięcy temu gdy robiłem risercz.
Generalnie po browarze na Marszałkowskiej nie płaczę. Dla mnie niby był ale tylko w teorii.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Skoro reprezentant browaru w tym poście napisał że sprzedano część sprzętu a więc wyposażenie jest niekompletne to wiadomo że już nie mogą warzyć piwa na miejscu a tym samym browar przestał istnieć. Mam nadzieję że usuną z nazwy mylące i irytujące nas słowo "Browar". Samo Grill de Brasil jak dla knajpy nie brzmi źle.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Drewniane kadzie nie wróżą dobrze w tym mieście„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziW sumie nic dziwnego i nie kolidującego z decyzją. Browar tam (ale i w innych ich lokalach tzn łódzkim GdB i warszawskiej Kameralnej) to były zawsze piąte koła u wozu. Tak to jest jak ma się za dużo kasy i kupuje się sprzęt bo jest na niego moda a później nie ma kto nim zarządzać, używać go itp.Last edited by e-prezes; 2017-09-11, 12:55.
Comment
-
-
Przyszła knajpa w Opolu - Delikatesy zapowiedziała na 4 kranach piwa z browaru rzemieślniczego Gubeernator. Za ich FB "Będą to piwa tradycyjnie warzone, z nutką Piwnej Rewolucji. Premierowo tylko u Nas specjalnie dla mieszkańców Opola, zawsze na 4 kranach!"
Na razie nic więcej mi nie wiadomo, oprócz tego że knajpa zapowiadała start z końcem września, co moim zdaniem ma małe szanse na powodzenie. Wczoraj przez okno patrzyliśmy na stan zaawansowania prac i stąd te wnioski.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment