Z Facebooka wynika że browar we Wleniu pierwsze piwo już uwarzył. Nazwa browaru to Browar Doliny BoBru.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziZ Facebooka wynika że browar we Wleniu pierwsze piwo już uwarzył. Nazwa browaru to Browar Doliny BoBru.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziOo, ciekawe. W sobotę start Klubopiwiarni z własnym, a zatem lista browarów, które zaczną działać w ciągu miesiąca, dwóch, skraca się do Rawicza, Wlenia i Gniezna.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziOo, ciekawe. W sobotę start Klubopiwiarni z własnym, a zatem lista browarów, które zaczną działać w ciągu miesiąca, dwóch, skraca się do Rawicza, Wlenia i Gniezna.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziRawicz już 12 lutego.
Bierhalle w Poznaniu też już warzy.
Zastanawia mnie sytuacja z Elbląga. Ile to już temu ukazał się artykuł w lokalnych mediach, w którym, o ile pamiętam, były też zdjęcia garów. Ale gary mogły stać w innym browarze, nie takie rzeczy w różnych mediach robiono.
Z Połczynem, jeśli nic się nie ruszy do marca/kwietnia, będziemy się mogli chyba pożegnać na dobre.
I ciągle niejasna sprawa z dwoma śląskimi mikrusami: Tragarzem i byłą Piwnicą Gawronów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziGawrony działają (przynajmniej piszą o warzeniu), zdaje się, że ktoś z forum miał sprawdzić Tragarza...
Comment
-
-
Co będzie z Tenczynkiem? Zostaje jako Browar Tenczynek czy po nowemu Manufaktura Piwa, Wódki i Wina? Pojawiły się w Krakowie piwa już po zmianach własnościowych. https://pl-pl.facebook.com/pg/Browar...iwo/community/ tu nowe tymczasowe etykiety. Lager, Pils, Marcowe, Bock, Stout i RIS.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziOo, ciekawe. W sobotę start Klubopiwiarni z własnym, a zatem lista browarów, które zaczną działać w ciągu miesiąca, dwóch, skraca się do Rawicza, Wlenia i Gniezna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzitu nowe tymczasowe etykiety. Lager, Pils, Marcowe, Bock, Stout i RIS.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
W sobotę na giełdzie Juliusz wytargał z kosza "piękny karton" Tenczynka, który rzeczywiście już sygnował Palikot„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziCoś nie za bardzo je widze. Ostatnia wrzutka postu na ośkę sprzed 11 miesięcy a więc z czasów własności Marka Jakubiaka. Ety jakie widzę na fotach i filmikach też z jego czasów tzn z tym śmiesznym orłem.Last edited by e-prezes; 2018-02-19, 17:19.
Comment
-
Comment