Lepsze niż Zwierzvaria czy inna Chełmowarownia
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziO terenie dawnych browarów warszawskich to trochę takie gadanie jak o browarze w Gdańsku-Wrzeszczu albo Busku Zdroju. Rewializujemy jakieś budynki, a raczej stawiamy nowe zachowując atrapy i resztki, no co tam ma być... browar, bo taka moda.
Jeden z budynków został wyznaczony pod siedzibę GŻ.Last edited by Pankracy; 2019-11-05, 15:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziO terenie dawnych browarów warszawskich to trochę takie gadanie jak o browarze w Gdańsku-Wrzeszczu albo Busku Zdroju. Rewializujemy jakieś budynki, a raczej stawiamy nowe zachowując atrapy i resztki, no co tam ma być... browar, bo taka moda.
O browarze w d. warzelni ŚP Browaru Warszawskiego chyba można zapominać pomału. Miał tam być jakiś brewpub i. przedewszystkim, "muzeum piwowarstwa" a tymczasem pod koniec paźniernika strzelił nius że R. Lewandowski z 2 ziomkami buduje tam restaurację i co istotne. na całej powierzchni tzn na wszystkich piętrach. W sumie tylko naiwni chyba wierzyli że powstanie tam jakieś niekomercyjne badziewie (w myśl podejścia developera) typu placówka muzealna.
Kolejna knajpa dla brodaczy z tunelami wsuwającymi rameny i inne risotta w cenach jak u Wojewódzkiego w Elektrowni.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOj, oj... Zwierzak to nazwa artysty śpiewaka, który umili otwarcie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziSprawiedliwość - instalacja Heinrich Schulz.
Na sprzedaż (z całym lokalem). Na jakimś ukraińskim portalu było ogłoszenie.
Comment
-
-
W Wiśle jeszcze trochę im zostało, zanim otworzą:
Comment
-
-
I jeszcze: cokolwiek ruszyło się w sprawie Trzemeszna. Myślę, że start nie wcześniej niż 2021. Ważne, że jednak Fortuna nie porzuciła zamiaru uruchomienia browaru:
Comment
-
-
Nie znalazłem konkretniejszego wątku, a w jednym z krajów południa spotkałem się z określeniem browarów nazwami typów: butikowy (sic!), wędrowny, amatorski, restauracyjny i przemysłowy. Ten pierwszy mnie intryguje, bo nie spotkałem się wcześniej u nas z tym określeniem. Reszta jest do przewidzenia.
Comment
-
-
W skali Polski czy innego porównywalnego kraju jestem w stanie sobie wyobrazić browar malutki 200-300 litrów operujący wokół niewielkiego komina, ale czym on się różni od innych tej samej wielkości operujący na większym obszarze. No chyba, że oś podziału to sposób dystrybucji, czyli tu keg (tylko), a tam butelka i keg? I co za tym idzie festiwale...Last edited by e-prezes; 2019-11-18, 22:51.
Comment
-
-
Czy ktoś orientuje się w kwestii ew. uruchomienia tego browaru:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziRuszono z warzeniem w Browarze Górniczo-Hutniczym w Krakowie. Na początek trzypiwa.
Comment
-
Comment