Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Rybnicki Browar Rzemieślniczy(ex Tragarz) rok temu uwarzył ostatnie piwo. Sprzęt na miejscu co prawda jest ale browar jest wystawiony na sprzedaż. Długo zwlekałem z tą złą wiadomością bo miałem nadzieję ze coś się ruszy w tym temacie jednak w obecnej sytuacji to chyba koniec
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBazyliszek kaput
Comment
-
-
No niestety też mi wszystko na to wskazywało.
Chyba jeszcze pod koniec zeszłego roku dzwoniłem do nich to powiedzieli mi że mają przerwę w produkcji. Już nie chciałem za nachalnie dociskać i pytać z jakiego powodu bo w sumie i tak mogli by prawdy nie powiedzieć. Na pewno chodziło o nie warzenie w browarze w Natolinie. Być może jeszcze kontraktowali własne brand'y w browarach z jakimi współpracowali wcześniej np Kłodawą ale tego nie wiem.
W tym tygodniu postanowiłem odwiedzić ich hurtownię w Warszawie. Zamknięta na głucho i żadnego śladu (wcześniejszej) ich działalności.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziDziwna sytuacja z Bazyliszkiem. Kupili od hasintusow browar, warzyli dla swoich lokali i koniec? Jeśli właściciel ten sam to nic nie rozumiem.Last edited by Cooper; 2020-05-17, 14:12.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pegie23 Wyświetlenie odpowiedziChyba o tym jeszcze nie było. Sądząc po wpisie Staromiejskiego Piwowara na FB to też już ich koniec
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNo to jednak sypią się jedne za drugimi...
Czarnków od dawna nie warzy. Bytom i Harasimowicze podobnie.
Jak na razie aktualna sytuacja wymusiła zamknięcie jedynie Bazyliszka.Last edited by abernacka; 2020-05-18, 13:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJak na razie aktualna sytuacja wymusiła zamknięcie jedynie Bazyliszka.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment