Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
-
Fak. No tego to bardzo szkoda. Łudzę się że to czasowa przerwa, jedna z wielu jakie w całej swej historii miał ten browar. Mam nadzieję że to (niejako kiedyś wyszczekana i przeze mnie przyznam się) przepowiednia że kupł go Gontyniec z zamiarem przeniesienia marki do blaszaka w Kamionce i "uwolnienia" atrakcyjnej dzialki w centrum Czarnkowa. Tfu, tfu odpukać.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Brakować mi jego będzie (niekoniecznie ich ostatnich wypustów).Comment
-
Jeśli chodzi o Sir Beer, to warzenie swoich piw w dawnej bytomskiej Piwnicy Gawronów, Michał Podsiadło zakończył na początku września 2019. Kolejne warzył już w Browarze beskidzkim w Żywcu. Zatrudnił się też w Browarze Przystań, tu w lutym uwarzył 3 nowe piwa, których sprzedaż zastopował koronawirus. Od dziś, czyli 18.05.2020 można ich już spróbować.
Tak więc jak widać nieczynność browarów w Bytomiu i Natolinie nie jest żadnym niusem i zupełnie nie ma związku z wirusem, który zatrzymał wszystko...Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2020-05-18, 21:12.Comment
-
Comment
-
Zatem dzięki Dadek, że po roku informujesz nas o tym. To, że w pewnych kręgach było znane nie znaczy, że było znane tu. Do bazy przez cały czas były wprowadzane piwa pod marką Bazyliszka warzone w browarze macierzystym i nikt się nie zająknął, że to nieprawda.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2020-05-19, 06:13.Comment
-
Piwa Bazyliszka były przecież zgłaszane jako kontraktowe z Browaru Jana i Zodiak, są w bazie. A co do samego browaru w Natolinie, tak jak wspomniałem trwał stan zawieszenia działalności, o którym choć rzeczywiście wiedziałem, to nie byłem uprawniony do informowania na publicznym forum.Comment
-
Podsumujmy ubytki "stacjonarne":
2019
1. Sprawiedliwość Rzeszów
2. Grill de Brasil Warszawa
3. BrowArmia (Bierhalle) Warszawa
4. Piwnica Gawronów / Sir Beer Bytom
5. Słodowy Dwór Harasimowicze
6. Bazyliszek Natolin
7. Rybnicki Browar Rzemieślniczy (d. Tragarz)
2020
8. Czarnków
9. Niechanowo
10. Piwne Podziemie Rozdżałów
Czy coś jeszcze?
Z wieści na plus - powrót zielonogórskiego HaustaOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2020-05-19, 15:32.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Chwilowo. Niczego już w Rożdżałowie nie uwarzą. Mają do rozlania ostatnie piwa. Gdy to zrobią definitywnie przejdą na 100% kontrakt. Można już zaocznie uznać za zamknięty.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piwa Bazyliszka były przecież zgłaszane jako kontraktowe z Browaru Jana i Zodiak, są w bazie. A co do samego browaru w Natolinie, tak jak wspomniałem trwał stan zawieszenia działalności, o którym choć rzeczywiście wiedziałem, to nie byłem uprawniony do informowania na publicznym forum.
Porter z pomarańczą
Jelonki
Milk IPA
wprowadzone jako swoje, choć browar już nie warzył. Porter i Jelonki mogły leżeć jeszcze w tankach, ale Milk IPA nie trzymaliby prawie 3 miesiące.Comment
-
Ok widzę, rzeczywiście pisałeś. Tak więc nie jest to nius tylko dla mnie od września 2019, gdy to w bezpośredniej rozmowie z Michałem dowiedziałem się o jego rezygnacji z dzierżawy browaru w Bytomiu.Comment
-
Chodzi mi o te piwa:
Porter z pomarańczą
Jelonki
Milk IPA
wprowadzone jako swoje, choć browar już nie warzył. Porter i Jelonki mogły leżeć jeszcze w tankach, ale Milk IPA nie trzymaliby prawie 3 miesiące.Comment