Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCzarnków od dawna nie warzy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi(...) Mam nadzieję że to (niejako kiedyś wyszczekana i przeze mnie przyznam się) przepowiednia że kupł go Gontyniec z zamiarem przeniesienia marki do blaszaka w Kamionce i "uwolnienia" atrakcyjnej dzialki w centrum Czarnkowa. Tfu, tfu odpukać.
Brakować mi jego będzie (niekoniecznie ich ostatnich wypustów).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziNie. Bazyliszek nie działa już kawałek czasu, skończyli warzenie jeszcze w 2019
Jeśli chodzi o Sir Beer, to warzenie swoich piw w dawnej bytomskiej Piwnicy Gawronów, Michał Podsiadło zakończył na początku września 2019. Kolejne warzył już w Browarze beskidzkim w Żywcu. Zatrudnił się też w Browarze Przystań, tu w lutym uwarzył 3 nowe piwa, których sprzedaż zastopował koronawirus. Od dziś, czyli 18.05.2020 można ich już spróbować.
Tak więc jak widać nieczynność browarów w Bytomiu i Natolinie nie jest żadnym niusem i zupełnie nie ma związku z wirusem, który zatrzymał wszystko...Last edited by dadek; 2020-05-18, 21:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi(…)
Tak więc jak widać nieczynność browarów w Bytomiu (…) nie jest żadnym niusem i zupełnie nie ma związku z wirusem, który zatrzymał wszystko...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi(…) Sir beer od Piwnicy Gawronów cały sprzęt dzierżawił. Nie zmienia to faktu, że od pół roku sprzęt nie jest wykorzystywany przez jakikolwiek podmiot.
Comment
-
-
Zatem dzięki Dadek, że po roku informujesz nas o tym. To, że w pewnych kręgach było znane nie znaczy, że było znane tu. Do bazy przez cały czas były wprowadzane piwa pod marką Bazyliszka warzone w browarze macierzystym i nikt się nie zająknął, że to nieprawda.Last edited by e-prezes; 2020-05-19, 06:13.
Comment
-
-
Piwa Bazyliszka były przecież zgłaszane jako kontraktowe z Browaru Jana i Zodiak, są w bazie. A co do samego browaru w Natolinie, tak jak wspomniałem trwał stan zawieszenia działalności, o którym choć rzeczywiście wiedziałem, to nie byłem uprawniony do informowania na publicznym forum.
Comment
-
-
Podsumujmy ubytki "stacjonarne":
2019
1. Sprawiedliwość Rzeszów
2. Grill de Brasil Warszawa
3. BrowArmia (Bierhalle) Warszawa
4. Piwnica Gawronów / Sir Beer Bytom
5. Słodowy Dwór Harasimowicze
6. Bazyliszek Natolin
7. Rybnicki Browar Rzemieślniczy (d. Tragarz)
2020
8. Czarnków
9. Niechanowo
10. Piwne Podziemie Rozdżałów
Czy coś jeszcze?
Z wieści na plus - powrót zielonogórskiego HaustaLast edited by Pendragon; 2020-05-19, 15:32.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedziA Piwne Podziemie chyba jeszcze chwilowo się nie zamknęło?
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Chwilowo. Niczego już w Rożdżałowie nie uwarzą. Mają do rozlania ostatnie piwa. Gdy to zrobią definitywnie przejdą na 100% kontrakt. Można już zaocznie uznać za zamknięty.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPiwa Bazyliszka były przecież zgłaszane jako kontraktowe z Browaru Jana i Zodiak, są w bazie. A co do samego browaru w Natolinie, tak jak wspomniałem trwał stan zawieszenia działalności, o którym choć rzeczywiście wiedziałem, to nie byłem uprawniony do informowania na publicznym forum.
Porter z pomarańczą
Jelonki
Milk IPA
wprowadzone jako swoje, choć browar już nie warzył. Porter i Jelonki mogły leżeć jeszcze w tankach, ale Milk IPA nie trzymaliby prawie 3 miesiące.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMasz rację, nie jest to żaden news, tym bardziej, że o tym pisałem prawie tydzień temu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziChodzi mi o te piwa:
Porter z pomarańczą
Jelonki
Milk IPA
wprowadzone jako swoje, choć browar już nie warzył. Porter i Jelonki mogły leżeć jeszcze w tankach, ale Milk IPA nie trzymaliby prawie 3 miesiące.
Comment
-
Comment