Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
-
👍 1
-
-
Wąsosz - Kraft Daily, Piwo z Żuka, Rebelia, Revolta, SzałPiw, oni chyba jeszcze tam stacjonują ale czy ktoś jeszcze?
Bartek - swój jeden lager do biedronki puścili (w dodatku z wadami)
Zodiak - Z centralnej Polski tam kiedyś warzyli o ile istnieją i nadal tam są bo coś zmieniali browar na antybrowar ale nie wiem czy cała produkcjęLast edited by kaczka116; 2021-03-24, 15:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedziPodobno Błonie "pozbyło" się kontraktów (nie liczę Innych Beczek i WhyDuck bo to udziałowcy) także i strona ich zdechła. Ktoś coś?
Produkują aktualnie piwa pod nazwami: Kampinoskie, Polski Folklor i Inne Beczki.Last edited by Pankracy; 2021-03-22, 19:50.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziBłonie nie wynajmuje kontraktom ponieważ ma się bardzo dobrze Nie mają miejsca żeby wpuszczać inne firmy na tanki.
Produkują aktualnie piwa pod nazwami: Kampinoskie, Polski Folklor i Inne Beczki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
Jeszcze Mors, WhyDuck, takie z paniami na etach (piwo ze smakiem)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedzi
Raduga gdzie warzy ?
i to właśnie od nich mam info, że prawdopodobnie pozbyli się kontraktów.
Hopito przeniosło się do Maryensztadt, Nook do Bielawy, Bytomia, Nepomucen i Maryensztadt (chyba coś w kooperacji z Funky Fluid)
Brewery Hills na ta chwilę nie mają nowości więc nie wiem, reszta browarów to tam sporadycznie warzyła i od dawna nie warzy typu SzałPiw, Kingpin czy Za MiastemLast edited by kaczka116; 2021-03-25, 15:56.
-
👍 1
Comment
-
-
Już się zgubiłem bo właśnie od Nooka mam info, że oni jeszcze warzą w Błoniu, oprócz tego w Bytowie, Bielawie, Neoomucenie, Maryensztadzie i Zarzeczu.
to jak to z tym Błoniem? Bo Raduga mówiła, że chyba juz tam nikt nie warzy, Hopito widzę, że mial jakiś wysyp nowości s Maryensztadt
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedziJuż się zgubiłem bo właśnie od Nooka mam info, że oni jeszcze warzą w Błoniu, oprócz tego w Bytowie, Bielawie, Neoomucenie, Maryensztadzie i Zarzeczu.
to jak to z tym Błoniem? Bo Raduga mówiła, że chyba juz tam nikt nie warzy, Hopito widzę, że mial jakiś wysyp nowości s Maryensztadt
Z produkcją browaru kontraktowego nigdy nie wiadomo jak jest. To jest "nomad". Miejsce produkcji jest uzależnione od tego gdzie znajdzie "okienko" lub gdzie podpisze dla siebie korzystną umowę z zakładem piwowarskim.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziNapisałem jaka sytuacja była w Błoniu w zeszłym tygodniu
Z produkcją browaru kontraktowego nigdy nie wiadomo jak jest. To jest "nomad". Miejsce produkcji jest uzależnione od tego gdzie znajdzie "okienko" lub gdzie podpisze dla siebie korzystną umowę z zakładem piwowarskim.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziNie przesadzaj , a Trzech Kumpli ! Przeważnie kontrakty dobrze trzymają się browarów . Po większych aferach , jak w Browarze Jana , to każdy by uciekał .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
A jaka to była afera bo mi chyba coś umknęło?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedzi
Z rok temu lub dwa , zakażone piwo . Sprawa chyba nawet poszła do sądu . Dość głośno było
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedziJuż się zgubiłem bo właśnie od Nooka mam info, że oni jeszcze warzą w Błoniu, oprócz tego w Bytowie, Bielawie, Neoomucenie, Maryensztadzie i Zarzeczu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
Błonie od kilku miesięcy warzy tylko swoje piwa, definitywnie rozstali się z kontraktami - to informacja z pierwszej ręki od głównego piwowara.
Za to właśnie Raduga wprost napisała, że chyba juz nikogo nie ma z kontraktu i, że od Sierpnia są w Sadach i Olbrachcie, a teraz widzę i w ReCrafcie.
A może ktoś ma listę właśnie nie tak jak nasza w excelu gdzie kontrakt warzy ale na odwrót, jaki stacjonarny jakie przyjmuje kontrakty? Bo w tej liście jest i dużo niezgodności i jest w jakich w ogóle warzyli ogólnie
Comment
-
Comment