Poza wspomnianym Pukalem planowane jest też w najbliższych tygodniach otwarcie w Krakowie minibrowaru na Grzegórzkach przy ul. Fabryczna 13 (d. Polmos). Angielska instalacja SSV Limited jest już tam zamontowana, lokal jest przygotowany na przyjęcie gości. Start - połowa października 2021.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Comment
-
No i wystartował! Lokal mimo to nie jest dostępny z powodu awarii technicznej. Otwarcie miało miejsce w innym lokalu. Czeska 11 nie idealna, ale niewiele jej trzeba do perfekcji. Krakowskie Białe wymaga jednak pracy. Może następna warka...Last edited by e-prezes; 2021-11-06, 21:48.
-
-
-
Sorry jeśli nie piszę w dobrym wątku albo było już o tym pisaneępn ale ostatnio rzadko wchodzę na forum i stąd już troszkę zapominam o czym i gdzie. Niestety z listy browarów czynnych można wykreślić kaliski Złoty Róg. Lokal obecnie zlikwidowany a w witrynie wisi info że miejsce jest dostępne dla nowego najemcy. Witryna zasłonięta i nie widać wnętrza. Niestety nie udało mi się załapać na zaliczenie tego browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziBrowar w Uściu ruszył/rusza. Nie odpowiadaja na pytania
Takich niezweryfikowanych minibrowarów przy agroturystyce jest więcej. Np.:
- Gaszowice (Browar Lesieniec);
- Stankowice (Dom Piwny Stankowice);
- Stara Kraśnica (Gościniec pod Gruszą).
-
👍 1
Comment
-
-
Ja nie twierdzę, że nie robią. Pytanie brzmiało "czy istnieją tam browary"? Dziś można robić piwo w bloku na 5 piętrze i niekoniecznie domowe. Ja nie widzę zatwierdzenia typu dla takich urządzeń w GUM. Może im ktoś to robi, ale jakby tak było to ktoś by się tym chwalił. Nawet jak Arek z browaru Puławy "robił" browar dla Przemyśla to był ślad po tym. Duzi gracze też zamieszczają informację o tym. Inna sprawa czy taki browar działa po otwarciu... Tu tylko dane podatkowe (akcyzowe) mogą dać świadectwo prawdzie. Przy dzisiejszych możliwościach ja jako Tomasz nie wierzę w to!
Comment
-
-
Kontaktowałem się Mazurską Manufakturą która miała do końca roku uruchomić browar z Szczytnie. Niestety na to poczekamy i na razie ciągle Jurand z Kamionki. Nie dostali spodziewanych dotacji unijnych i stąd opóźnienia. Jednak jednocześnie też stali się właścicielem browaru Profesja, ciekawe czy tam będą warzyć Juranda czy pozostawią ten browar jako "nogę" kraftową?
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziNiestety na to poczekamy i na razie ciągle Jurand z Kamionki.
Comment
-
-
Nie wiem skąd masz to Błonie ale przynajmniej według oficjalnych informacji (informacje z mediów typu tygodnik szczytno , portalspozywczy itp. oraz informacje na stronach manufaktury) na początku zlecali w Kościerzynie a od sporego czasu w Kamionce.
Comment
-
Comment