... a Piasta wrocławskiego dopiero latem 2004.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA oto moja lista działających na ten moment browarów:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziNowy browar w Nowej Hucie szuka piwowara, wybicie 2hl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
W NH był planowany browar już jakiś czas temu, ale od Dorana słyszałem, że plany się rozmyły. Na pewno jest potencjał.
Last edited by Pankracy; 2022-05-24, 12:55.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziNikt chyba jeszcze o tym nie napisał? No to ja tutaj odnotuje.
W ciagu najbliższych miesięcy powstanie kolejny browar w woj. zachodniopomorskim. Ma być uruchomiony w Szczecinku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziJakąś nazwę już mają?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziW Nowej Hucie był plan reaktywacji (angielskiego) Twigga. Przejęty przez CraftCo, umarł jednak w niemocy w okresie pandemii. Były poza tym nawet jeszcze ze dwa projekty, które w okresie lockdownu rozmyły się. Co ciekawe przetrwał (podkrakowski) Stary Kraków, który swoją dystrybucję opiera głównie o Świat Kraftu - Hutę Piwa.
Comment
-
-
-
👍 1
Comment
-
Z tym Bałtowem to już 7 lat od ogłoszenia KS. http://kaspar-schulz.pl/minibrowar-w-juraparku-baltow/
-
-
-
browar Harasimowicze działa, byłem osobiście drugiego dnia wojny (25.02), zakupiłem karton piw. Warzą pod swoją marką + na zamówienie dla knajp oraz napoje b/a na bazie słodu rónież na zamówienieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
👍 1
Comment
-
-
Ponanosiłem na mapę Wasze wszelakie uwagi i wychodzi mi, że mamy 294 browary. No chyba, że jeszcze coś jest do zmienienia
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
👍 1
Comment
-
Comment