Degustacja piwa domowgo?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MaciejJulianBeer
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.02
    • 12

Degustacja piwa domowgo?

Cześć. Nie mam pojęcia gdzie zadać takowe pytanie na tym forum więc wklejam tu (z nadzieją iż od admina po łapkach nie dostane). Lekko zmęczony wyścigiem browarów o nowości chciałbym spróbować piwa zrobionego w domowym zaciszu. Niestety nie starcza mi czasu na własne ważenie więc chciałbym się zorientować jakie są szanse na "degustacje" piwa od piwowara domowego? Zdaje sobie sprawę iż w tym pięknym kraju handel odpada
    Pozdrawiam!
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

W Lublinie za niedługo odbędzie się bitwa piwowarów na piwa domowe. Sędziowie byli poszukiwani. Złote Kalesony, szukaj na FB.

Comment

• MaciejJulianBeer
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.02
      • 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      W Lublinie za niedługo odbędzie się bitwa piwowarów na piwa domowe. Sędziowie byli poszukiwani. Złote Kalesony, szukaj na FB.
      Niezwykle interesująca inicjatywa;] Niestety drugi koniec Polski.

Comment

• anteks
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

Poszukaj Wrocławska Inicjatywa Piwna, lub zaczekaj do Wrocławskiego Festiwalu Piwa
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaciejJulianBeer Wyświetlenie odpowiedzi
          Niezwykle interesująca inicjatywa;] Niestety drugi koniec Polski.
          Niezwykłe rzeczy wymagają poświęceń

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            Poszukaj Wrocławska Inicjatywa Piwna, lub zaczekaj do Wrocławskiego Festiwalu Piwa

Wrocławska Inicjatywa PIWOWARSKA

Nie robimy degustacji piw domowych dla nie-piwowarów. Taka jedyna prawdziwa okazja to Spotkanie z piwowarami podczas Festiwalu Dobrego Piwa - po sesji zamkniętej można wejść, jeśli wcześniej udało się zakupić wejściówkę.

Inny sposób: musisz poznać osobiście jakiegoś domowego piwowara, to Cię poczęstuje. Może
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kloss
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              Inny sposób: musisz poznać osobiście jakiegoś domowego piwowara, to Cię poczęstuje. Może
              Dlaczego "może"? Z doświadczenia wiem, że piwowarzy domowi są zwykle chętni do dzielenia się swoimi produktami.Tak spróbowałem między innymi Twoje piwa.

Comment

• Areh
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2014.12
                • 120

Hehe, ja jestem świeżak w warzeniu, ale po tych kilku warkach już widzę że ok. 1/3 urobku idzie do znajomych i jakoś oporów nie ma.

Comment

• MaciejJulianBeer
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2014.02
                  • 12

Dziękuje za zainteresowanie. WIP oraz Festiwal Dobrego Piwa to świetne inicjatywy promujące kulturę piwną i piwowarstwo... Udało mi się uczestniczyć w Szynkarni na ważeniu z dość obfitym poczęstunkom piwnym ale trochę głupio okupować takie spotkania w nadziei na darmową prezentacje "wyrobów" jeśli się nie przynosi własnych. Nie poddaje się Stawiam pytanie ponownie. Jak zdobyć piwo uwarzone przez piwowara domowego nie będąc nim? Istnieją jakieś legalne formy ;]?

Comment

• kloss
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 2526

Jeśli masz zaprzyjaźniony specjalistyczny sklep z piwem, to zapewne bywają tam piwowarzy domowi - po piwo, albo po puste butelki. Można zagadać z właścicielem, albo sprzedawcą i nawiązać kontakt. Albo poszukać na forum piwowarów z twojej okolicy.

Comment

• MaciejJulianBeer
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.02
                      • 12

Też o tym myślałem i doszedłem do wniosku iż sklepikarz może nie być zainteresowany utratą stałego klienta na rzecz piwowara... A butelki chętnie oddam.

Comment

• kloss
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaciejJulianBeer Wyświetlenie odpowiedzi
                        A butelki chętnie oddam.
                        To rzuć temat "oddam butelki za domowe piwo" i zapewne chętni się znajdą.

Comment

• MaciejJulianBeer
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2014.02
                          • 12

Już to wczoraj uczyniłem, na razie brak odzewu ale nie tracę nadziej. Miłego wieczoru

Comment

• Jimmy_jb
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.11
                            • 911

Popytaj na piwo.org, tutaj to sami hejterzy i nikt nie pomoże
                            Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• Areh
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2014.12
                              • 120

Jak będziesz w okolicach Gdańska/Pruszcza Gdańskiego, daj znać. Chętnie się podzielę. Tanio. Wystarczy dziękuje.

Comment

Przetwarzanie...
                              X