Wybrano najlepsze blogi 2014

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Biniauer
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.06
    • 123

gobong skoro nie interesują Cię piwne blogi to w sumie po co ten temat stworzyłeś?

Comment

• tristan_tzara
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.12
      • 1038

ZŁOMNIK NIE WYGRAŁ!!! Ten konkurs to farsa i manipulacja francuskich firm motoryzacyjnych i opla!

Fajnie że wegan nerd pierwsze w kategorii.
      A blogi piwne zbyt niszowe.
      Ostatnia zmiana dokonana przez tristan_tzara; 2015-03-04, 20:00.

Comment

• wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi
        To nie sms-y decydowały.No nie tylko.
        No, nie tylko. Po upokarzającym kilkutygodniowym żebraniu, najlepiej żebrzący blogerzy zostali poddani ocenie blogowym fachowcom, takim jak m.in. Dorota Gardias, Maja Sablewska, Michał Piróg, czy Margaret.

Niestety, ale prawda jest taka, że prestiż tego konkursu znacząco przewyższa jego jakość.
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

Comment

• DariuszSawicki
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2012.08
          • 2869

Ja tam nie wiem jaki blog wybrano, ale dla mnie najlepszy jest The Beervault.
          ElDesmadre oczywiście nie znam, więc niech nikt nie posądza mnie o jakąś stronniczość .
          Gościu pisze z klasą, jego recenzje są na wysokim poziomie, fachowe, widać, że zna się na piwie. Szczególnie trzeba zwrócić uwagę na jego słownictwo i styl. Facet powinien pomyśleć poważnie o pisaniu książek. Oceny piwa są obiektywne. Strona blogu wizualnie też jest świetna.
          Moim zdaniem nikt tak świetnie nie pisze o piwie jak ElDesmadre.
          Oczywiście doceniam też Browarnika Tomka i Kopyra.

Comment

• Jimmy_jb
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.11
            • 911

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzi
            No, nie tylko. Po upokarzającym kilkutygodniowym żebraniu, najlepiej żebrzący blogerzy zostali poddani ocenie blogowym fachowcom, takim jak m.in. Dorota Gardias, Maja Sablewska, Michał Piróg, czy Margaret.

Niestety, ale prawda jest taka, że prestiż tego konkursu znacząco przewyższa jego jakość.
            Nie zgadzam się. Margaret oceniała blogi nastolatków, Gardias blogi "lifestyle", Sablewska modowo - urodowe a Piróg "pasje i twórczość" - czyli to na czym się znają. Dla uzyskania pełniejszego obrazu jury konkursu dodam że blogi kulinarne oceniał Karol Okrasa, podróżnicze Martyna Wojciechowska a literackie i kulturalne Tomasz Raczek.
            Ciężko mi stwierdzić do której kategorii trafili piwni blogerzy i czy w ogóle byli brani pod uwagę. Może któryś z kolegów prowadzących bloga piwnego wie?
            Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• wrednyhawran
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2010.07
              • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
              Ciężko mi stwierdzić do której kategorii trafili piwni blogerzy i czy w ogóle byli brani pod uwagę. Może któryś z kolegów prowadzących bloga piwnego wie?
              Najpewniej trafili by pod pasje i twórczość, czyli do Piróga. Rzeczywiście, fachowo.

Pod uwagę byli brani Ci, którzy się zgłosili do konkursu i wysępili odpowiednio dużo SMSów. Nie mam informacji, czy któryś z piwnych się zgłosił, ale chyba żaden, bo nie widziałem w piwnej blogosferze próśb o SMSy. Niestety w innych branżach blogosfery takie praktyki były nagminne.
              Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2015-03-04, 23:27.
              Małe Piwko Blog
              Domowy Browar Demon

Comment

• tristan_tzara
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.12
                • 1038

Jak mieli być brani pod uwagę skoro żaden nawet nie zebrał o SMSy i nie zebrał puli takiej aby pirog i margaret w ogóle wiedzieli o ich istnieniu.

Comment

• Jimmy_jb
                  • 2005.11
                  • 911

No to trzeba lobbować o nową kategorię "blogi piwne" albo szerzej "blogi o alkoholu" - to by się przyjęło bo w naszym kraju podobno są tacy co piją. Albo zrobić własny konkurs.
                  Myślę że w obecnej formule to najbliżej do kulinarnych a tam konkurencja ogromna. Niby blogi piwne można i uznać za niszowe ale to nie znaczy że nie można tej niszy rozepchać i wypromować.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Jimmy_jb; 2015-03-04, 23:33.

Comment

• yaro74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2012.09
                    • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzi
                    Najpewniej trafili by pod pasje i twórczość, czyli do Piróga. Rzeczywiście, fachowo.

Pod uwagę byli brani Ci, którzy się zgłosili do konkursu i wysępili odpowiednio dużo SMSów. Nie mam informacji, czy któryś z piwnych się zgłosił, ale chyba żaden, bo nie widziałem w piwnej blogosferze próśb o SMSy.
                    Znalazłem jeden w kategorii Pasje i twórczość - "Małe piwo":

Comment

• Jimmy_jb
                      • 2005.11
                      • 911

16 głosów. No jest to jakiś początek.

Comment

• wrednyhawran
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2010.07
                        • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
                        16 głosów. No jest to jakiś początek.
                        Nie prosił o głosy codziennie, to ma 16. Na tym właśnie polega ten konkurs. Nie żebrzesz - nie przechodzisz.
                        Małe Piwko Blog
                        Domowy Browar Demon

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19275

Masakra! Nie można już normalnie, merytorycznie coś ocenić tylko trzeba w to zaprzęgać koncern telekomunikacyjny?

Comment

• Jimmy_jb
                            • 2005.11
                            • 911

Bez sensu taki konkurs. Kto ma więcej kasy ten wygrywa. Wystarczy zainwestować w telefoniczne prepaidy i jakąś formułę z darmowymi sms-ami.

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19275

I tu jasno widać, że blogi to biznes. Są nośnikiem reklam, więc łakomym kąskiem dla reklamodawców.

Comment

• wrednyhawran
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2010.07
                                • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                I tu jasno widać, że blogi to biznes. Są nośnikiem reklam, więc łakomym kąskiem dla reklamodawców.
                                Nie widzę tu akurat związku, choć oczywiście tak - blogi to biznes. W jakichś 5% przypadków. Reszcie wystarcza co najwyżej na pokrycie kosztów hostingu. A nawet jeśli jest to trochę więcej, to nie widzę nic złego w zarabianiu na swojej, bądź co bądź, pracy.
                                Małe Piwko Blog
                                Domowy Browar Demon

Comment

Przetwarzanie...
                                X