Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong
Wyświetlenie odpowiedzi
Wybrano najlepsze blogi 2014
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziLicz się ze słowami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rumcais Wyświetlenie odpowiedziBoże, ogarnij cytaty, jeśli odnosisz się do wypowiedzi przed najpóźniejszą... podtrzymuję diagnozę. Zaufaj mi, jestem lekarzem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rumcais Wyświetlenie odpowiedziBoże, ogarnij cytaty, jeśli odnosisz się do wypowiedzi przed najpóźniejszą... podtrzymuję diagnozę. Zaufaj mi, jestem lekarzem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziJak Ty mnie nazywasz? Zapewne pan profesor jak mniemam? Zaufaj mi jestem inżynierem brzmi oryginał. No to sobie pohejtowałem
Doszedłem do etapu dostosowywania oryginału do własnych potrzeb i poruszania się w szerszej gamie zwrotów niż te ,,które gdzieś przeczytałem".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziMylisz mnie chyba, ja tam nie pracowałem
Jak tu jest browar.bizowo w tej dyskusji.
Comment
-
-
Mam prośbę, nie wiem kogo ignorujesz pan, ale ignoruj od momentu pisania o "posiadaniu jaj"
, albo "bólu dupy"a nie mówieniu tego tet a tet, To dopuszczam bo istnieje możliwość adekwatnej odpowiedzi. Fakt, dałem się sprowokować do seksualnej dyskusji. Brutale, liczyli na to . Z drugiej strony warto spojrzeć na siebie, przypomnę dawną dyskusję na temat Browaru Jagiełło.
Proszę zamknąć temat.
Comment
-
-
Miałem nie pisać po dwóch ale co tam
Nie wiem jak to ująć w słowa żeby i u mnie nie diagnozowano bólu dupy ale moim zdaniem blog Kopyra nie ma porównania do browar.biz i choć co prawda korzystam z obu serwisów to częściej zaglądam tutaj i tu znajduję więcej ciekawych informacji niż na najpopularniejszym vlogu o piwie. Nie przyjmuję argumenty o oglądalności bo "Fakt" też sprzedaje się lepiej niż "Świat Wiedzy". Więcej osób czyta napisy na murach niż książki ale to nie znaczy że te pierwsze są bardziej wartościowe.
Tyle hejtu, teraz meritum.
Pierwsze primo: blog to blog a forum to forum. To tak jakby porównywać co lepsze: nowa wiertarka Bosch czy nowa wyścigówka Ferrari. To są zupełnie różne rzeczy. Blog służy do oglądania i prezentuje poglądy i wiedzę autora, forum zawiera wiedzę i poglądy wielu osób więc daje szerszy obraz. Fakt że trzeba poczytać, pomyśleć i samemu wyciągnąć wnioski (czasem przekopując się przez kilka stron utarczek i polemiki) a w filmiku na blogu od razu wszystko podane jak na tacy. Czy to źle? Nie do końca. Jak ktoś cierpi na nadmiar czasu to niech rzuci kamieniem.
Drugie primo: weryfikacja. Jak Kopyr opowiada głupoty to zawsze może się bronić że to jego punkt widzenia. Na forum nikt nie jest u siebie i może się spotkać ze zdecydowaną reakcją na swoją wypowiedź. Można to nazwać hejterstwem, można krytyką (do pewnego momentu, który w tym temacie dawno minął). Wiem że ciężko przyjąć do wiadomości że to ktoś inny może mieć rację ale hej - nikt nie jest nieomylny. Kopyr też. Czytając komentarze na jego blogu czasami odnoszę wrażenie że do niektórych to nie dociera.
Trzecie primo: podejście do tematu. Kopyr jest bardzo przewidywalny. Z grubsza wiadomo co lubi a czego nie lubi, jak reaguje na dane style, czego wymaga od piwa. Można się zgadzać albo nie (ja np. się nie zgadzam) ale to jest jego punkt widzenia i ma do niego prawo. Kopyr i inni birgikowie mogą wymagać od piwa żeby było dziełem sztuki buchającym goryczką, aromatem godnym francuskich perfum i gęstym jak smoła - i proszę bardzo, nie mam nic do tego jak ktoś chce sobie wąchać piwo i roztrząsać czy lepiej pachnie ze szkła czy z butelki czy sączyć jedno przez 45 min. Tylko wk....a mnie że całe to towarzystwo uważa się za lepszych, bardziej świadomych i odpowiedzialnych za rozwój tzw. piwnej rewolucji i gdyby nie oni to pilibyśmy tylko koncernowe lagery. Stąd właśnie hejt na całe to birgictwo. Z tego protekcjonalnego i jawnie lekceważącego podejścia do innych.Last edited by Jimmy_jb; 2015-03-09, 01:07.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
Comment