Wybrano najlepsze blogi 2014

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gebruiker
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.01
    • 187

Znowu postać Kopyra rozpoczęła dość dziwny temat i równie dziwną, ale nawet interesującą i chwilami śmieszną dyskusję. Ja podtrzymuję swoją opinię, że zrobił on bardzo dużo dla craftu w Polsce poprzez swoje vlogi i z tego powodu można by go przynajmniej nie jechać przy prawie każdej okazji. Ja uważam się za beer geek'a, w dużej części dzięki Kopyrowi i dlatego wyszydzanie go uważam za niestosowne (ale nie uważam się za wielkiego znawce i za lepszego od osoby która woli dobrego lagera od double ipa czy risa) . Może dla niektórych tutaj jestem z tego powodu mentalną gimbazą, trudno. A gobong to chyba jednak przypadek kliniczny, opętany wyłapywaniem tekstów o jajach i dupie, całkowicie zamknięty na racjonalne argumenty.

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedzi
      Znowu postać Kopyra rozpoczęła dość dziwny temat i równie dziwną, ale nawet interesującą i chwilami śmieszną dyskusję.
      Nie postać kopyra, a kolejny troll który niby na b.biz nie zagląda, ale jednak zagląda, aby napisać co o nas sądzi
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Qruq
        • 2008.10
        • 138

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        co to "lajsing" bo ja prosty piwowar domowy jestem
        Jeśli to Kopyr rozpropagował ten "lajsing" to za to, i tylko za to, należy mu się gar gorącej brzeczki w majty...
        Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!

бухло победит зло!

Comment

• franekf
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.06
          • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Qruq Wyświetlenie odpowiedzi
          Jeśli to Kopyr rozpropagował ten "lajsing" to za to, i tylko za to, należy mu się gar gorącej brzeczki w majty...
          Przeglądałem właśnie ostatnio recenzje kilku piw na ratebeer, no i w jakimś krótkim opisie (2 linijki) po polsku oczywiście musiały być wciśnięte 'guszing' i 'lajsing'... brakowało jeszcze tylko foty teku zrobionej śrubokrętem... Co ciekawe, te zwroty w opisach po angielsku występują sporadycznie, w zasadzie ich nie zauważam. Chyba że za szybko i mało dokładnie czytam.
          Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
          http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
          Piwny Janusz bez Teku

Comment

• Jimmy_jb
            • 2005.11
            • 911

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
            W jaki sposób jesteś lekceważony przez "birgictwo"? Druga strona nigdy nie popełnia czynów które zarzucasz w poście powyżej?
            Nie wiem, ja tylko hejtuję, nie przeszkadzaj.
            Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• tristan_tzara
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.12
              • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
              Przeglądałem właśnie ostatnio recenzje kilku piw na ratebeer, no i w jakimś krótkim opisie (2 linijki) po polsku oczywiście musiały być wciśnięte 'guszing' i 'lajsing'... brakowało jeszcze tylko foty teku zrobionej śrubokrętem... Co ciekawe, te zwroty w opisach po angielsku występują sporadycznie, w zasadzie ich nie zauważam. Chyba że za szybko i mało dokładnie czytam.
              Czytam dużo ratebeer i też nie zauważam w anglojęzycznych recenzjach. Jeszcze często się widzi info że nalane do teku. Też w tych z polski

Comment

• franekf
                • 2004.06
                • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                Czytam dużo ratebeer i też nie zauważam w anglojęzycznych recenzjach. Jeszcze często się widzi info że nalane do teku. Też w tych z polski
                pite z Teku = +5 punktów rispektu
                Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                Piwny Janusz bez Teku

Comment

• EzEt
                  • 2011.03
                  • 156

co by nie mówić, to gdyby nie blog kopyra nie powstałoby piwo Duch Kraftu z Piwoteki, co świadczy o realnym wpływie na polską scenę piwowarską
                  https://www.facebook.com/browarbaluty/

Comment

• zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

Ono jakieś takie z dupy było.
                    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• EzEt
                      • 2011.03
                      • 156

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ono jakieś takie z dupy było.
                      tak, było w tym piwie dużo ironii
                      https://www.facebook.com/browarbaluty/

Comment

• Ronoaro
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2013.04
                        • 160

WOW Kopyr urasta do kategorii niewidzialnej ręki rynku piwnego. Te lejsingi, te gaszingi, te teku i te krafty.

Comment

• ramidus
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2014.05
                          • 93

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                          ja czesto pisze ze nalane do pokala duvala (czy inszego z grawerem takim w dnie - jak to sie nazywa)? To ma znaczenie w konkretnym kontekscie, bo sobie spokojnie leca bombelki dobudowywujac piane

Comment

• oberzine
                            • 2012.02
                            • 228

to jak tak wnikać to jeszcze trzeba koniecznie zmierzyć temperaturę termometrem i podać

Comment

• ramidus
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2014.05
                              • 93

no coz, pozostaje mi tylko przeprosic...

Comment

Przetwarzanie...
                              X