Pogoda dla bogaczy
Collapse
X
-
Comment
-
Żebyś Ty się nie zdziwił, ja dopiero od półrocza popijam je sobie w krakowskich lokalach ich specyfiki ale pewnie w Bydgoszczy były już 7 lat temu albo nawet w latach 90'.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Na razie wystarcza im ich własne poletko, gdzie całkiem niezłe piwa nazwijmy to umownie "kraftowe" można spożywać w cenie 30-50 CK za szklanicę - w knajpie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Przez "pokażą nam" rozumiałem inwazję na polskie sklepy specjalistyczne, bo pojawienie się w kilku wielokranach w kraju to tak bardziej "pomachanie z daleka".Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2015-05-06, 13:19.Comment
-
Gdyby byli w stanie to pokazaliby już dawno. Rynek jest otwarty od 25 lat. Niestety czeskie piwa są w naszych sklepach w porównywalnych cenach lub nawet droższe. Nadzwyczajna jakość czeskich piw to stereotyp. Kupując czeskie piwo z małego browaru też nie ma się 100% pewności, że będzie na poziomie. Jeszcze parę lat temu zachwycałem się ich piwami teraz uważam , że są na jedno kopyto. Pod względem kreatywnego podejścia do piwa to już ich prześcignęliśmy. U nich nowości sprzedają się kiepsko. U nas jest teraz owczy pęd za nowościami, co browary wykorzystują czasami z premedytacją.Comment
-
Comment
-
Gdyby byli w stanie to pokazaliby już dawno. Rynek jest otwarty od 25 lat. Niestety czeskie piwa są w naszych sklepach w porównywalnych cenach lub nawet droższe. Nadzwyczajna jakość czeskich piw to stereotyp. Kupując czeskie piwo z małego browaru też nie ma się 100% pewności, że będzie na poziomie. Jeszcze parę lat temu zachwycałem się ich piwami teraz uważam , że są na jedno kopyto. Pod względem kreatywnego podejścia do piwa to już ich prześcignęliśmy. U nich nowości sprzedają się kiepsko. U nas jest teraz owczy pęd za nowościami, co browary wykorzystują czasami z premedytacją.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
Gdyby byli w stanie to pokazaliby już dawno. Rynek jest otwarty od 25 lat. Niestety czeskie piwa są w naszych sklepach w porównywalnych cenach lub nawet droższe. Nadzwyczajna jakość czeskich piw to stereotyp. Kupując czeskie piwo z małego browaru też nie ma się 100% pewności, że będzie na poziomie. Jeszcze parę lat temu zachwycałem się ich piwami teraz uważam , że są na jedno kopyto. Pod względem kreatywnego podejścia do piwa to już ich prześcignęliśmy. U nich nowości sprzedają się kiepsko. U nas jest teraz owczy pęd za nowościami, co browary wykorzystują czasami z premedytacją.Comment
-
Svijany to jeszcze nie koncern, chyba że jakieś przejęcie mi umknęło...Co nie zmienia faktu, że to porządny pilzner.
Czeski rynek nie jest dużo inny od polskiego, piwa nowofalowe są i bardzo dobre jak te od Matuski czy Falkona oraz Trebnic, bywają średnie, jak i zupełnie słabe. Skala w pełnym zakresie, bez popadania w czerń i biel. Kraft w Czechach rozwija się intensywnie mniej więcej od 2008 roku wg moich rachunków, więc i jeszcze jeden rok możemy poczekać. Byleby tej samej śpiewki nie czytać na forum co roku...Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
Jestem w stanie zrozumieć chęć maksymalizacji zarobku w ich wypadku. Jakbym był producentem i mógł sprzedać towar za 10 PLN zamiast 5 PLN to także chętnie bym tak zrobił. Ale nazywajmy to po imieniu, a nie czarujmy kosztami wejścia na rynek, rewolucją, amortyzacją i innymi hokus-pokus. A, że jako klient chciałbym czegoś odwrotnego to już temat na inną bajkę.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
W cenę Heinekena wliczona jest premia za "elitarność", w cenę craftów wliczono "amortyzację". Różnica jest taka, że pijący crafty śmieją się z tych pierwszych, choć obie grupy często przepłacają.Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2015-05-06, 18:41.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
4ropaki puszek też są po lekko ponad 8zł
To już Warka bywa droższa
Strasznie zeszmacili sobie markę
z samym piwem już dawno to zrobiono
Co prawda Heniek nadal trzyma cenę i inwestuje kasę w durne reklamówki, a na PLkraftach faktycznie ciągle się nieźle zarabiaOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-05-06, 18:53.Comment