Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel
Wyświetlenie odpowiedzi
Pogoda dla bogaczy
Collapse
X
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziTeż mi się wydaje, że już niedługo naszym kraju to właśnie Czesi pokażą nam, że można na dobrym poziomie i w przyzwoitej cenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziŻebyś się nie zdziwił Czeski kraft rozkręcił się kilka lat szybciej niż polski, więc na co czeka?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Na razie wystarcza im ich własne poletko, gdzie całkiem niezłe piwa nazwijmy to umownie "kraftowe" można spożywać w cenie 30-50 CK za szklanicę - w knajpie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziŻebyś Ty się nie zdziwił, ja dopiero od półrocza popijam je sobie w krakowskich lokalach ich specyfiki ale pewnie w Bydgoszczy były już 7 lat temu albo nawet w latach 90'.Last edited by pioterb4; 2015-05-06, 13:19.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziTeż mi się wydaje, że już niedługo naszym kraju to właśnie Czesi pokażą nam, że można na dobrym poziomie i w przyzwoitej cenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo, może przy biletowanych. Bo przy niebiletowanych, które odbywają się na bardzo drogich terenach - zapomnij o koszeniu kasy - to, co skosisz idzie na koszty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomaszM Wyświetlenie odpowiedziGdyby byli w stanie to pokazaliby już dawno. Rynek jest otwarty od 25 lat. Niestety czeskie piwa są w naszych sklepach w porównywalnych cenach lub nawet droższe. Nadzwyczajna jakość czeskich piw to stereotyp. Kupując czeskie piwo z małego browaru też nie ma się 100% pewności, że będzie na poziomie. Jeszcze parę lat temu zachwycałem się ich piwami teraz uważam , że są na jedno kopyto. Pod względem kreatywnego podejścia do piwa to już ich prześcignęliśmy. U nich nowości sprzedają się kiepsko. U nas jest teraz owczy pęd za nowościami, co browary wykorzystują czasami z premedytacją.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel Wyświetlenie odpowiedziNajlepsze piwo koncernowe z Czech, moim zdaniem to Svijany 12 Rytir. W Krakowie w Marii za 3,2 PLN a niezły Kormoran Rewolucje za ponad 4 PLN. Które lepsze? Moim zdaniem Svijany. W Czechach kosztuje 2 PLN.
Gdyby byli w stanie to pokazaliby już dawno. Rynek jest otwarty od 25 lat. Niestety czeskie piwa są w naszych sklepach w porównywalnych cenach lub nawet droższe. Nadzwyczajna jakość czeskich piw to stereotyp. Kupując czeskie piwo z małego browaru też nie ma się 100% pewności, że będzie na poziomie. Jeszcze parę lat temu zachwycałem się ich piwami teraz uważam , że są na jedno kopyto. Pod względem kreatywnego podejścia do piwa to już ich prześcignęliśmy. U nich nowości sprzedają się kiepsko. U nas jest teraz owczy pęd za nowościami, co browary wykorzystują czasami z premedytacją.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSvijany to jeszcze nie koncern, chyba że jakieś przejęcie mi umknęło...Co nie zmienia faktu, że to porządny pilzner.
Czeski rynek nie jest dużo inny od polskiego, piwa nowofalowe są i bardzo dobre jak te od Matuski czy Falkona oraz Trebnic, bywają średnie, jak i zupełnie słabe. Skala w pełnym zakresie, bez popadania w czerń i biel. Kraft w Czechach rozwija się intensywnie mniej więcej od 2008 roku wg moich rachunków, więc i jeszcze jeden rok możemy poczekać. Byleby tej samej śpiewki nie czytać na forum co roku...Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedziDodam do tego jeszcze wysokie bariery wejścia na rynek (zezwolenia, koncesje, przepisy, nakazy, urzędnicy, itp.) i już mamy odpowiedź, czemu są takie ceny, a nie inne i dlaczego festiwale ledwo wychodzą na "0".
Jestem w stanie zrozumieć chęć maksymalizacji zarobku w ich wypadku. Jakbym był producentem i mógł sprzedać towar za 10 PLN zamiast 5 PLN to także chętnie bym tak zrobił. Ale nazywajmy to po imieniu, a nie czarujmy kosztami wejścia na rynek, rewolucją, amortyzacją i innymi hokus-pokus. A, że jako klient chciałbym czegoś odwrotnego to już temat na inną bajkę.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
W cenę Heinekena wliczona jest premia za "elitarność", w cenę craftów wliczono "amortyzację". Różnica jest taka, że pijący crafty śmieją się z tych pierwszych, choć obie grupy często przepłacają.Last edited by chemmobile; 2015-05-06, 18:41.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziW cenę Heinekena wliczona jest premia za "elitarność", w cenę craftów wliczono "amortyzację". Różnica jest taka, że pijący crafty śmieją się z tych pierwszych, choć obie grupy często przepłacają.
4ropaki puszek też są po lekko ponad 8zł
To już Warka bywa droższa
Strasznie zeszmacili sobie markę
z samym piwem już dawno to zrobiono
Co prawda Heniek nadal trzyma cenę i inwestuje kasę w durne reklamówki, a na PLkraftach faktycznie ciągle się nieźle zarabiaLast edited by dlugas; 2015-05-06, 18:53.
Comment
-
Comment