Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria -
Nie wiem, ale wiem które belgijske są. Nie twierdzę że to złe, wziąłem też do leżakowania. Za rok się zobaczy.Comment
-
Po pierwsze primo te piwa zostały wyprodukowane pewnie ze 3 miesiące temu, zatem są młode, praktycznie nieleżakowane i nie jest dziwnym wyczuwanie w nich alkoholu.
Po drugie primo odnoszę wrażenie, że nawet po 10 groszy za butelkę byłoby dla ciebie nieopłacalne.
Lidlowa promocja to taka akcja w stylu "Harnaś po złotówce". Jedni kupią więcej niż zwykle, a inni siląc się na udawane piwoznawstwo będą aktorzyć, że nie warto. Może i te Petrusy są drugą ligą, ale w odróżnieniu od drugo- i trzecioligowych polskich kraftowców nie są wciskane ludowi za pierwszoligowe ceny.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Comment
-
Nie mogłem wypić, co mam się męczyć? Zrobiłem to w zeszłym tygodniu, jakoś się nie chwalilem. Dla mnie były mega słabe, męczące. Piraata nie wylałem, bo rozumiem że był młody. Ale petrusy to były tragiczne. Chavoc, ty mnie nie ucz jak się pije mocne piwa, bo mam w tym doświadczenie. Są różne typy odczuwania alkoholu w piwie, jedne smakują szlachetnie, jak dobry destylat, inne gryzą i męczą. Chodzi o ten drugi typ.
Taki mam gust, ale weźcie mnie zjedzcie bo nie odczuwam jak wyComment
-
Nie ma co tu pisać, że francuskie pieski wybrzydzają, bo chyba wszyscy wiedzą, że Petrusy to taka Belgia na poziomie Leffe, a nawet może i niżej. Jeden wypije i zapomni, inny wyleje, bo kiepskich piw pić nie lubi. Chyba nie ma się co doszukiwać snobizmu w wylaniu piwa za 4 złoteBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Nigdzie nie napisałem że się nie opłaca. Opłaca się, ale niektóre piwa mogą zawieść oczekiwania. Byłem od początku bardzo pozytywnie nastawiony do promocji, ale obecnie już raczej nie kupię paru rzeczy z oferty, nieważne czy w lidlu za 5zl, czy w specjalistycznym za 12.Comment
-
Rozumiem, że to dotyczy wyłącznie piw belgijskich z promocji w Lidlu? Piwa z polskiego "tfu" kraftu lub belgi kupione u pazernego "tfu" kapitalisty ze sklepem specjalistycznym wyłączone są z tego obostrzenia?Comment
-
No jak piwo jest niedobre, to istotnie nawet za 10 groszy się nie opłaca go kupić, chyba że ktoś kupuje procenty a nie smak (ewentualnie jak ktoś gasi pragnienie belgijskimi piwami, bo już taniej niż woda by wyszło). Nie licząc założenia, że może się zrobić dobre po jakimś czasie.Ostatnia zmiana dokonana przez Piktor; 2015-03-30, 19:40.Comment
-
Comment
-
Comment
-
A chodzi ci o co? Bo jakby polskie krafty wyróżniały się tylko wadą wyczuwalnego alkoholu, to myślę, że mało kto wieszałby na nich psy.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Nieułożony alkohol jest zawsze wadą, a browar wypuszczający takie piwo zawsze "daje dupy", nieważne czy piwo kosztuje 2 zł czy 50 zł. Więc jeśli dla Ciebie nie jest dziwnym wypuszczanie na rynek zbyt młodych piw to nie mam pytań.Comment
-
Comment
-
Po ostrzeżeniu i braku zluzowania, Chavoc (kolejne wcielenie kurgana) idzie na łączkę.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2015-03-30, 21:17.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment