Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
Wyświetlenie odpowiedzi
Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?
Collapse
X
-
Panie Kopyr, troszkę luzu i realnego spojrzenia na świat. Jest promocja może nie na wybitne, ale na dobre solidne piwa(lepsze niż wspomniane wcześniej piwa z DB). Nie każdy lubi, nie każdy może kupować piwo nie patrząc na cenę jak Ty. Więc proszę nie mierzyć każdego swoją miarą i zrozumieć że są ludzie którzy wolą średniego Belga(szczególnie za taką cenę) od przechmielonego Polaka, szczególnie że smak jest wartością subiektywną.Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziNail it tomolek
Pomijając to ze nie znam dobrego BW i RISa za mniej niż 20zl
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo nie do końca, bo to jest nasz RIS i BW, przez naszych piwowarów uwarzony i to nie jest nasze ostatnie słowo. I za takiego RISa jestem w stanie dać nawet więcej niż za zagranicznego, bo to jest historyczne piwo. Takim był Ded Moroz, takim było Chateau.
A co do analogii to kwestia ekonomiczna. Zrobiłem zakupy w Lidlu, żeby zrobić niewielki zapasik przyzwoitego piwa za niewielkie pieniądze. Kartonami nie brałem, bo piwa były w czteropakach (Może właśnie z mylenia słowa karton i czteropak wynikać może rozbawienie niektórych) Tak czy inaczej wybrałem się do Lidla bo mam ograniczone możliwości finansowe i była to dla mnie okazja.
Chcesz mnie odwieśc od takich praktyk, na pewno? Bo widzisz ja z tego samego powodu zawracam sobie jeszcze głowę tym całym naszym kraftem-sraftem, bo relatywnie tani jest... Jakby mnie było stac już dawno przestałbym grać w tego totolotka i skupił się na piwa rzemieślniczych z krajów, gdzie jak na razie lepiej to wychodzi...
No więc? Jak będzie?
Dla porządku w ciągu ostaniach kilku miesięcy kupiłem (w "normalnych" cenach) trzy rożne piwa z tej oferty, portery bałtyckie kupuje regularnie, więc nie wiem po co miałbym kupować skrzynkę...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKażdy jeden RIS i BW z polskiego browaru są póki co historycznym wydarzeniem. Oczywiście większym wydarzeniem był Ded Moroz, choć obiektywnie szału nie było. Pracownia Piwa była wcześniej niż DB i można powiedzieć, że ich piwa były lepsze, ale póki co każdy RIS i BW z Polski to jest wydarzenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNikomu nie bronię kupowania nawet palety tych piw, tylko że to jest kompletnie nielogiczne zachowanie. Te piwa nie będą olśniewać za 5 lat, może trochę spiryt się ułoży. Kupując za te pieniądze skrzynkę polskich porterów - moim skromnym zdaniem, z którym nie trzeba się zgadzać, robi się lepszy interes.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMnie w tym wszystkim zastanawia jedno, skoro normalnie za 12 zł nie ma klientów na GD czy Piraata, ale za połowę tej ceny już są tłumy i najciekawszy wątek na browar.biz, to może gdyby Lidl zrobił promocję Tyskie z blachy za 0,49 zł, to browar.bizowcy by wynosili Tyskie zgrzewkami.
Comment
-
-
Piwa belgijskie z lidla ? Jasne że warto kupić!Belgia piwna to tak jak Premier League w piłkę nożną.są najlepsi!Nawet jeśli to druga dziesiątka browarów to jest lepsza od polskiej czołówki.Przed polskimi browarami jeszcze długa droga.Ale to nie ich wina
Degustacja dwóch pierwszych:
Gulden Draak - bardzo warto
Leute Bokbier - warto
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaw7 Wyświetlenie odpowiedziPiwa belgijskie z lidla ? Jasne że warto kupić!Belgia piwna to tak jak Premier League w piłkę nożną.są najlepsi!Nawet jeśli to druga dziesiątka browarów to jest lepsza od polskiej czołówki.Przed polskimi browarami jeszcze długa droga.Ale to nie ich wina
Degustacja dwóch pierwszych:
Gulden Draak - bardzo warto
Leute Bokbier - warto
-Bźdzwiagwę od Szałów
-Dori z pracowni
-witbiera z Kormorana
-Saisona od GZuba?Last edited by pioterb4; 2015-03-24, 19:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWiem, ART, że nie masz czasu czytać browar.bizu,- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziA tak tylko zapytam z ciekawości, piłeś:
-Saisona od GZuba?
- A bo mnie zmyliły.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc Wyświetlenie odpowiedziA mają 10,5% alc ?Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedziPokolenie Kolumbów rozumiem?Last edited by WojciechT; 2015-03-24, 19:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziA tak tylko zapytam z ciekawości, piłeś:
-Bźdzwiagwę od Szałów
-Dori z pracowni
-witbiera z Kormorana
-Saisona od GZuba?
Mam szacunek do Ciebie ,ale takimi postami jak ten o 12zł za GD i Piraata lekko tracisz bo to typowa manipulacja lemingowa . Wiadomo że promocja powoduje wzrost sprzedaży oraz dostępność również.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMnie w tym wszystkim zastanawia jedno, skoro normalnie za 12 zł nie ma klientów na GD czy Piraata, ale za połowę tej ceny już są tłumy i najciekawszy wątek na browar.biz, to może gdyby Lidl zrobił promocję Tyskie z blachy za 0,49 zł, to browar.bizowcy by wynosili Tyskie zgrzewkami.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
Comment