W zeszłym tygodniu odwiedzałem Lidla w celach piwnych cztery razy. Pierwszy raz wziąłem wszystkiego po trochę "na spróbowanie" a potem....ech, szkoda słów. W przedbiegach odpadły tylko Gauloise i Corsedonc Blond oprócz tego w zestawach Petrusa nienadzwyczajne jest Special ale cała reszta zacna. Czy warto było? Nie wiem. Z jednej strony boli wydanych jednorazowo pięć stówaków, z drugiej- mam piwo w dobrej jakości i akuratnych dawkach na najbliższe 2 miesiące. Więc chyba remis
Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?
Collapse
X
-
Mam mały problem z tą promocją. Kupiłem piwa z każdego rodzaju i mam wielką ochotę je spróbować. Wcześniej jednak, zanim Lidl poinformował o promocji, postanowiłem sobie, że w okresie postu nie będę pił piwa. Tak więc czekam z utęsknieniem na niedzielę wielkanocną i rodzinną degustację belgów. Mam nadzieję, że warto jest czekać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KlossJ23 Wyświetlenie odpowiedziCzy warto było? Nie wiem. Z jednej strony boli wydanych jednorazowo pięć stówaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika meszek0009 Wyświetlenie odpowiedziJest mało rzeczy, na które w sklepie takim jak lidl warto wydać pięćset złotych - piwo nie jest jedną z nich. Ileś Ty tego zakupił i po co tak dużo ?!?!
p.s. Niektóre z tych piw spokojnie można przetrzymać kilka lat.Last edited by keto; 2015-03-29, 06:44.Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Taka sieć jak Lidl może sobie pozwolić na taką promocję, ale jak często? Lidl istnieje ileś tam lat w Polsce i to pierwsza chyba tak atrakcyjna promocja piw belgijskich. Wypinanie się na polski kraft z powodu tygodniowej czy dwutygodniowej promocji w Lidlu jest dość zabawne. Następna taka promocja może będzie za rok, albo za kilka lat, a ceny tych piw do tego czasu wrócą do starego poziomu, czyli np 12 zł za 0,33l.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc Wyświetlenie odpowiedziRaczej to kraft wypina się na konsumentów. Wywindowane ceny, premiery, kolaboracje i brak powtarzalnosci. Ta warka taka ta śmaka. Mogłem wydać również 500 zł i mieć problem z głowy.
Comment
-
-
Z wątkiem o cenie i jakości tzw. "KRAFTU" zapraszamy tutaj http://www.browar.biz/forum/showthre...112191&page=14
Tutaj kupujesz "belgie lub jej nie kupujesz"
podajesz powody i przykłady
lekko narzekasz lub chwalisz i tyle
Dłuższe kraftonarzekania prowadzimy w "pogodzie ... "
Last edited by dlugas; 2015-03-29, 09:40.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziTaka sieć jak Lidl może sobie pozwolić na taką promocję, ale jak często? (...) ceny tych piw do tego czasu wrócą do starego poziomu, czyli np 12 zł za 0,33l.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto Wyświetlenie odpowiedziŁatwo policzyć, że co najmniej 100 buteleczek
p.s. Niektóre z tych piw spokojnie można przetrzymać kilka lat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kpp Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory ceny tych piw w PL były z kosmosu. Można sobie wygooglać, że Lidl w EU (Holandia?) sprzedawał już Gulden Draak w zestawach 4x0,33 w promocji z 6€ na 4,49€ za zestaw, czyli promocja z 6zł na 4,50zł za sztukę.
Jeśli poza krótkimi promocjami ceny nadal są z kosmosu, to widocznie taka jest cena rynkowa tych piw. Jakby można było je sprzedawać na codzień taniej, nie licząc promocji, to ktoś by się znalazł i to robił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika meszek0009 Wyświetlenie odpowiedziIleś Ty tego zakupił i po co tak dużo ?!?!
Po co tak dużo? Hmmm, czy ja wiem... może żeby wypić???
Przy moim bardzo umiarkowanym zużyciu piwa (1x0.5 lub 2x 0.33 dziennie) przewiduję że wystarczy mi tych belgów na dwa miesiące. Zwykle kupuję ok. 30 x 0.5l polskich piw rzemieślniczych miesiecznie co skutkuje wydatkiem ok. 200 złociszy więc cenowo niemal bez różnicy.
A różnica w jakości? Po rożnych wpadkach w rodzaju AIPA od Ciechana czy celowo spaskudzonego lwóweckiego Belga czarę goryczy przepełnił ostatni Jankes, który smakował jak jakieś malinowe pomyje. Mam dość nabijania mnie w butelkę przez krajowych wytwórców, ogłaszam dwumiesięczny strajk!Last edited by KlossJ23; 2015-03-29, 11:15.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziJeśli poza krótkimi promocjami ceny nadal są z kosmosu, to widocznie taka jest cena rynkowa tych piw. Jakby można było je sprzedawać na codzień taniej, nie licząc promocji, to ktoś by się znalazł i to robił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KlossJ23 Wyświetlenie odpowiedziIle kupiłem to łatwo policzyć- przy średniej cenie ok. 4.50 za butelkę wychodzi 110-120 sztuk.
Po co tak dużo? Hmmm, czy ja wiem... może żeby wypić???
Przy moim bardzo umiarkowanym zużyciu piwa (1x0.5 lub 2x 0.33 dziennie) przewiduję że wystarczy mi tych belgów na dwa miesiące. Zwykle kupuję ok. 30 x 0.5l polskich piw rzemieślniczych miesiecznie co skutkuje wydatkiem ok. 200 złociszy więc cenowo niemal bez różnicy.
A różnica w jakości? Po rożnych wpadkach w rodzaju AIPA od Ciechana czy celowo spaskudzonego lwóweckiego Belga czarę goryczy przepełnił ostatni Jankes, który smakował jak jakieś malinowe pomyje. Mam dość nabijania mnie w butelkę przez krajowych wytwórców, ogłaszam dwumiesięczny strajk!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kpp Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory ceny tych piw w PL były z kosmosu. Można sobie wygooglać, że Lidl w EU (Holandia?) sprzedawał już Gulden Draak w zestawach 4x0,33 w promocji z 6€ na 4,49€ za zestaw, czyli promocja z 6zł na 4,50zł za sztukę.
Comment
-
Comment