Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc
Wyświetlenie odpowiedzi
Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziWszystkie petrusy oprócz oud bruin to bieda jakich mało. W większości wylewane po kilku lykach. Piraat mega nieulozony, denerwujacy i gryzacy alkohol. Został jeszcze gulden draak który mam nadzieję uratuje sprawę.
Po pierwsze primo te piwa zostały wyprodukowane pewnie ze 3 miesiące temu, zatem są młode, praktycznie nieleżakowane i nie jest dziwnym wyczuwanie w nich alkoholu.
Po drugie primo odnoszę wrażenie, że nawet po 10 groszy za butelkę byłoby dla ciebie nieopłacalne.
Lidlowa promocja to taka akcja w stylu "Harnaś po złotówce". Jedni kupią więcej niż zwykle, a inni siląc się na udawane piwoznawstwo będą aktorzyć, że nie warto. Może i te Petrusy są drugą ligą, ale w odróżnieniu od drugo- i trzecioligowych polskich kraftowców nie są wciskane ludowi za pierwszoligowe ceny.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziNie mam za dużo wspólnego z blogerami, ale mnie piwa z lidla też zawiodły.
Comment
-
-
Nie mogłem wypić, co mam się męczyć? Zrobiłem to w zeszłym tygodniu, jakoś się nie chwalilem. Dla mnie były mega słabe, męczące. Piraata nie wylałem, bo rozumiem że był młody. Ale petrusy to były tragiczne. Chavoc, ty mnie nie ucz jak się pije mocne piwa, bo mam w tym doświadczenie. Są różne typy odczuwania alkoholu w piwie, jedne smakują szlachetnie, jak dobry destylat, inne gryzą i męczą. Chodzi o ten drugi typ.
Taki mam gust, ale weźcie mnie zjedzcie bo nie odczuwam jak wy
Comment
-
-
Nie ma co tu pisać, że francuskie pieski wybrzydzają, bo chyba wszyscy wiedzą, że Petrusy to taka Belgia na poziomie Leffe, a nawet może i niżej. Jeden wypije i zapomni, inny wyleje, bo kiepskich piw pić nie lubi. Chyba nie ma się co doszukiwać snobizmu w wylaniu piwa za 4 złoteBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPo drugie primo odnoszę wrażenie, że nawet po 10 groszy za butelkę byłoby dla ciebie nieopłacalne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze primo te piwa zostały wyprodukowane pewnie ze 3 miesiące temu, zatem są młode, praktycznie nieleżakowane i nie jest dziwnym wyczuwanie w nich alkoholu.
Comment
-
-
No jak piwo jest niedobre, to istotnie nawet za 10 groszy się nie opłaca go kupić, chyba że ktoś kupuje procenty a nie smak (ewentualnie jak ktoś gasi pragnienie belgijskimi piwami, bo już taniej niż woda by wyszło). Nie licząc założenia, że może się zrobić dobre po jakimś czasie.Last edited by Piktor; 2015-03-30, 19:40.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc Wyświetlenie odpowiedziNadal nie wiem które piwo z alc. 10,5 % jest ułożone?
Jak coś jest tanie to jest przymus tylko chwalić, bo tanio?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc Wyświetlenie odpowiedziKaizer kosztuje 35 PLN za magnum...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, że to dotyczy wyłącznie piw belgijskich z promocji w Lidlu? Piwa z polskiego "tfu" kraftu lub belgi kupione u pazernego "tfu" kapitalisty ze sklepem specjalistycznym wyłączone są z tego obostrzenia?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziA chodzi ci o co? Bo jakby polskie krafty wyróżniały się tylko wadą wyczuwalnego alkoholu, to myślę, że mało kto wieszałby na nich psy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc Wyświetlenie odpowiedziStać cie na kajzera codziennie po pracy?
Poza tym ze względu na cenę mam różnie oceniać piwa?
Comment
-
-
Po ostrzeżeniu i braku zluzowania, Chavoc (kolejne wcielenie kurgana) idzie na łączkę.Last edited by ART; 2015-03-30, 21:17.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment