Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chavoc Wyświetlenie odpowiedzi
    Wystarczy audycja w kanciapie albo degustacja w Fordzie fusion w cyklu Bez trzymanki™(zawiera lokowanie produktu)
    Faktycznie, sorry, oglądalność porównywalna albo troszkę lepsza ...
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• tristan_tzara
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.12
      • 1038

Nie wiem, ale wiem które belgijske są. Nie twierdzę że to złe, wziąłem też do leżakowania. Za rok się zobaczy.

Comment

• chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
        Wszystkie petrusy oprócz oud bruin to bieda jakich mało. W większości wylewane po kilku lykach. Piraat mega nieulozony, denerwujacy i gryzacy alkohol. Został jeszcze gulden draak który mam nadzieję uratuje sprawę.
        Kupiłeś i wylałeś? No patrzcie państwo, jaka szlachta! A zrobiłeś ten teatralny grymas obrzydzenia, z przekręcaniem głowy na bok i robieniem "bleeeeee"?
        Po pierwsze primo te piwa zostały wyprodukowane pewnie ze 3 miesiące temu, zatem są młode, praktycznie nieleżakowane i nie jest dziwnym wyczuwanie w nich alkoholu.
        Po drugie primo odnoszę wrażenie, że nawet po 10 groszy za butelkę byłoby dla ciebie nieopłacalne.
        Lidlowa promocja to taka akcja w stylu "Harnaś po złotówce". Jedni kupią więcej niż zwykle, a inni siląc się na udawane piwoznawstwo będą aktorzyć, że nie warto. Może i te Petrusy są drugą ligą, ale w odróżnieniu od drugo- i trzecioligowych polskich kraftowców nie są wciskane ludowi za pierwszoligowe ceny.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• ramidus
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.05
          • 93

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie mam za dużo wspólnego z blogerami, ale mnie piwa z lidla też zawiodły.
          generalnie sie podpisuje - mimo, ze rowniez generalnie wole belgie od polskich rzemieslnikow - choc Ci drudzy maja swoje bardzo jasne momenty

Comment

• tristan_tzara
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.12
            • 1038

Nie mogłem wypić, co mam się męczyć? Zrobiłem to w zeszłym tygodniu, jakoś się nie chwalilem. Dla mnie były mega słabe, męczące. Piraata nie wylałem, bo rozumiem że był młody. Ale petrusy to były tragiczne. Chavoc, ty mnie nie ucz jak się pije mocne piwa, bo mam w tym doświadczenie. Są różne typy odczuwania alkoholu w piwie, jedne smakują szlachetnie, jak dobry destylat, inne gryzą i męczą. Chodzi o ten drugi typ.
            Taki mam gust, ale weźcie mnie zjedzcie bo nie odczuwam jak wy

Comment

• franekf
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.06
              • 944

Nie ma co tu pisać, że francuskie pieski wybrzydzają, bo chyba wszyscy wiedzą, że Petrusy to taka Belgia na poziomie Leffe, a nawet może i niżej. Jeden wypije i zapomni, inny wyleje, bo kiepskich piw pić nie lubi. Chyba nie ma się co doszukiwać snobizmu w wylaniu piwa za 4 złote
              Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
              http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• tristan_tzara
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.12
                • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                Po drugie primo odnoszę wrażenie, że nawet po 10 groszy za butelkę byłoby dla ciebie nieopłacalne.
                Nigdzie nie napisałem że się nie opłaca. Opłaca się, ale niektóre piwa mogą zawieść oczekiwania. Byłem od początku bardzo pozytywnie nastawiony do promocji, ale obecnie już raczej nie kupię paru rzeczy z oferty, nieważne czy w lidlu za 5zl, czy w specjalistycznym za 12.

Comment

• alterbeer
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.09
                  • 138

Po pierwsze primo te piwa zostały wyprodukowane pewnie ze 3 miesiące temu, zatem są młode, praktycznie nieleżakowane i nie jest dziwnym wyczuwanie w nich alkoholu.
                  Rozumiem, że to dotyczy wyłącznie piw belgijskich z promocji w Lidlu? Piwa z polskiego "tfu" kraftu lub belgi kupione u pazernego "tfu" kapitalisty ze sklepem specjalistycznym wyłączone są z tego obostrzenia?

Comment

• Piktor
                    • 2011.11
                    • 109

No jak piwo jest niedobre, to istotnie nawet za 10 groszy się nie opłaca go kupić, chyba że ktoś kupuje procenty a nie smak (ewentualnie jak ktoś gasi pragnienie belgijskimi piwami, bo już taniej niż woda by wyszło). Nie licząc założenia, że może się zrobić dobre po jakimś czasie.
                    Last edited by Piktor; 2015-03-30, 19:40.

Comment

• tristan_tzara
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.12
                      • 1038

Nadal nie wiem które piwo z alc. 10,5 % jest ułożone?
                      Bush de Noel premium, Bush Prestige, Cuvee Van De Keizer blue, to te które najbardziej pamiętam z ostatnich paru miesięcy.
                      Jak coś jest tanie to jest przymus tylko chwalić, bo tanio?

Comment

• tristan_tzara
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2007.12
                        • 1038

Kaizer kosztuje 35 PLN za magnum...
                        No i?

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer Wyświetlenie odpowiedzi
                          Rozumiem, że to dotyczy wyłącznie piw belgijskich z promocji w Lidlu? Piwa z polskiego "tfu" kraftu lub belgi kupione u pazernego "tfu" kapitalisty ze sklepem specjalistycznym wyłączone są z tego obostrzenia?
                          A chodzi ci o co? Bo jakby polskie krafty wyróżniały się tylko wadą wyczuwalnego alkoholu, to myślę, że mało kto wieszałby na nich psy.
                          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• alterbeer
                            • 2011.09
                            • 138

A chodzi ci o co? Bo jakby polskie krafty wyróżniały się tylko wadą wyczuwalnego alkoholu, to myślę, że mało kto wieszałby na nich psy.
                            Nieułożony alkohol jest zawsze wadą, a browar wypuszczający takie piwo zawsze "daje dupy", nieważne czy piwo kosztuje 2 zł czy 50 zł. Więc jeśli dla Ciebie nie jest dziwnym wypuszczanie na rynek zbyt młodych piw to nie mam pytań.

Comment

• tristan_tzara
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.12
                              • 1038

Stać cie na kajzera codziennie po pracy?
                              Nie, nie jestem alkoholikiem.
                              Poza tym ze względu na cenę mam różnie oceniać piwa?

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23928

Po ostrzeżeniu i braku zluzowania, Chavoc (kolejne wcielenie kurgana) idzie na łączkę.
                                Last edited by ART; 2015-03-30, 21:17.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X